Her får du det foreløbige overblik over julekalenderne på tv i 2019. Listen bliver opdateret efterhånden, som tv-stationerne offentliggør deres planer.

Foto: Mike Kollöffel, DR

DR 1: Julestjerner

Klokken 19.30

Årets julekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Julestjerner’ fra 2012, der er skrevet af makkerparet Michael Wikke og Steen Rasmussen.

13-årige Sus må modvilligt sige farvel til livet i storbyen, da hendes forældre arver et gammelt julestjerne-gartneri i den lille by Brorfelde.

Der begynder dog at ske mange mystiske ting i byen, da en ny kæmpe stjerne pludselig dukker op på himlen.

Læs mere

Foto: TV 2

TV 2: Tinka og Kongespillet

Klokken 20.00

TV 2 har lavet en fortsættelse til ‘Tinkas Juleeventyr’.

I ‘Tinka og Kongespillet’ er kongen ikke vendt hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige, og der skal derfor findes en ny konge via et ‘Kongespil’.

En kandidat fra hver af nisserigets fire regioner deltager i spillet. Tinka er én af dem, men stærke kræfter forsøger at forhindre hende i at vinde.

Læs mere

Foto: Søren Hartvig, TV 2

TV 2: Pyrus i Alletiders Eventyr

Klokken 16.00

Om eftermiddagen på TV 2 er der gensyn med den fjerde og sidste julekalender i serien om Pyrus.

Pyrus er kommet til at blande alle de gamle folkeeventyr sammen til én gang rod og uorden, og derfor må han på en rejse gennem dem for at få tingene bragt i orden igen.

Samtidig skal nisserne i Rigsarkivet passe de to tvillinger Mille og Molly, som Josefine har lovet at tage sig af i december.

Læs mere

Foto: SVT

DR Ramasjang: Storm på Stillevænget

Klokken 7.15 og 17.00

DR Ramasjang viser en svensk julekalender.

Familien Storm har fået nok af livet i storbyen og er derfor flyttet til et hus på Stillevænget i den lille by Jernkrogen.

De vil forsøge at vinde den årlige julekonkurrence i byen, men det kræver, at de kan få de meget forskellige mennesker på Stillevænget til at samarbejde.

Læs mere

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

DR Ramasjang: Ramajetternes Jul

Klokken 17.15

På DR Ramasjang er der igen i år også gensyn med ‘Ramajetternes Jul’ fra 2017.

Julemandens computer er forsvundet, efter at den har været til reparation i Kina og på vej tilbage mellemlandede i Ramasjang Lufthavn.

Computeren indeholder alle børn i verdens adresser og ønsker, og ramajetterne må derfor i gang med at forsøge at finde den igen. Det sender dem på en rejse rundt i hele verden.

Læs mere

Foto: SVT

DR Ultra: Jagten på Tidskrystallen

Klokken 6.45, 17.15 og 19.55

På DR Ultra er der også en svensk julekalender på programmet.

Tre børn må rejse til universets centrum for at finde den tidskrystal, der kan forhindre onde kræfter i at sætte tiden i stå.

På deres rejse kommer de blandt andet til at besøge fremmede planeter, møde onde skurke og sjove robotter.

Læs mere

Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 Charlie: The Julekalender

Klokken 20.25

For tredje år i træk er der i år gensyn med De Nattergales julekalender fra 1991 på TV 2 Charlie.

Nisserne Fritz, Hansi og Gynter er blevet sendt til Danmark for at finde nøglen til den gamle spilledåse, der spiller Gammelnoks livsmelodi.

Nosseren Benny, der er nissernes værste fjende, har dog fået færden af dem, og han er flyttet ind hos et kartoffelavlerpar i nærheden af nissernes hule.

Læs mere

Foto: Casper Østergaard Vester, TV 2

TV 2 Zulu: Natholdets Julekalender

Klokken 20.55

For to år siden drak Anders Breinholt og Søren Rasted sig igennem 24 forskellige øl sammen med ølekspert Carsten Berthelsen. Nu gør de det igen i en ny omgang af ‘Natholdets Julekalender’.

Ligesom sidst bliver alle de 24 øl bliver drukket på én enkelt dag, og de tre værter bliver derfor mere og mere berusede som decemberdagene skrider frem.

Læs mere

Julekalendere gennem tiden

Få det komplette overblik over hvilke julekalendere, der har været vist på tv i årenes løb. Klik på en julekalender, og læs mere om den.

Se oversigten