Jesus og Josefine bliver TV 2’s julekalender 2009

Jesus og Josefine
Foto: TV 2

Årets familie-julekalender på TV 2 bliver et gensyn med ‘Jesus og Josefine’ fra 2003. Det er første gang, at historien om en piges rejse tilbage til fortiden bliver genudsendt.

Siden serien tog Danmark med storm for seks år siden, har den også oplevet en stor international succes. Serien er blandt andet blevet vist på tv-stationer i Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland, Holland, Slovenien og Italien

Et magisk krybbespil

‘Jesus og Josefine’ fortæller historien om den 12-årige Josefine, der har fødselsdag juleaften. Det er hun godt træt af, for hun føler at Jesus og julen løber med al opmærksomheden, og derfor vil hun gerne have højtiden afskaffet.

En dag møder Josefine en mærkelig mand ved navn Thorsen, der har en lille genbrugsbutik i en kælder. Inde i baglokalet af butikken står et magisk krybbespil, som i virkeligheden er en tidsmaskine.

Josefine opdager krybbespillets hemmelighed, og hun rejser tilbage til Romerrigets Nazareth og møder den 12-årige Jesus.

Hovedrolleindehaver glæder sig

Hovedrollen som Josefine spilles af Pernille Kaae Høier, der i dag er 18 år og går i gymnasiet. Til efteråret bliver hun igen aktuel på tv i TV 2’s nye dramaserie ‘Store Drømme’, der i bedste ‘Fame’-stil følger elever og lærere på et musicalakademi.

– ‘Jesus og Josefine’ er en rigtig sød historie, og så er det sjovt at lære børn noget, mens man underholder dem – de får jo både en masse at vide om historie og kristendom på en sjov og spændende måde uden, at det bliver kedeligt, siger Pernille Kaae Høier i en pressemeddelelse fra TV 2.

Stjernespækket rolleliste

Nikolaj Steen og Andrea Vagn Jensen spiller rollerne som Josefines forældre. Martin Brygmann og Camilla Bendix spiller Josef og Maria, mens Sebastian Aagaard-Williams spiller rollen som Jesus. Josefines bedste ven, Oscar, bliver spillet af Rasmus Ott, mens den onde Thorsen bliver spillet af Kjeld Nørgaard.

Manuskriptet til julekalenderen er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der også skrev manuskriptet til sidste års TV 2-julekalender ‘Mikkel og Guldkortet’.

Siden tv-premieren i 2003 er ‘Jesus og Josefine’ blevet opført som teaterforestilling, og julekalenderen blev efterfulgt af biograffilmen ‘Oskar og Josefine’ i 2005.

Søg