Denne julekalender er lavet i forlængelse af de mange børneprogrammer med Trolderik, der blev sendt på TV 2 i årene 1990-1992

Handling

Trolderik forbereder sig til julen i sin hule i skoven sammen med ormen Lafaytte, der bor i et æble på hans skrivebord, og den gamle gnavne Tiptroldeolde, der hænger som et billede på væggen. Hver dag synger han Kalendersangen, hvor han tæller dagene til juleaften.

I sin magiske krystalkugle følger han historien om Nisselægen David, der bor sammen med sin kone Lisa i et træ. De hjælper skovens dyr, når de kommer til skade, og rejser rundt i verden, for at besøge de mange forskellige nisser, der findes i andre lande. David og Lisa bruger dog også meget tid på at kæmpe mod deres fjender, troldene, som ofte prøver at fange dem.

Produktionsselskab: TV1 Productions

Sendt på tv: 1990

Verdensberømt nisse

Tegneserien om Nisselægen David (David, el Gnomo) stammer fra Spanien. Den blev produceret af animationsselskabet BRB Internacional i 1985, og er siden blevet vist på tv-stationer over hele verden. Serien er baseret på en række bøger skabt af den hollandske forfatter Wil Huygen og illustrator Rien Poortvliet.

Efter Nisselægen David lavede BRB Internacional flere nye serier og spillefilm om nisseuniversitet, dog med andre nisser i hovedrollerne. Nissernes Visdom udkom i 1987 og Nissernes Nye Verden udkom i 1997. Alle serierne har også været vist på dansk tv.

Genbrug fra Ingrid og Lillebror

Trolderik blev skabt af entertainen Johnny Reimar. Han fik stemme af Bob Goldenbaum, der tidligere også havde lagt stemme til dukken Lillebror på DR i 1970’erne. Kalendersangen er faktisk genbrug fra julekalenderen Hos Ingrid og Lillebror, der blev sendt i 1971.

Medvirkende

Trolderik: Bob Goldenbaum
Lafaytte / Tiptroldeolde: Maria Stenz
Nisselægen David: Esper Hagen
Lisa: Michelle Bjørn-Andersen

Manuskript og instruktion: Johnny Reimar

Musik: Bob Goldenbaum