Trolderik og Nisserne

Foto: TV 2

Denne julekalender er lavet i forlængelse af de mange børneprogrammer med Trolderik, der blev sendt på TV 2 i årene 1990-1992.

Handling

Trolderik forbereder sig til julen i sin hule i skoven sammen med ormen Lafaytte, der bor i et æble på hans skrivebord, og det levende billede af hans gamle, gnavne tiptroldeolde. Hver dag synger han Kalendersangen, hvor han tæller, hvor mange dage der er til juleaften.

I sin magiske krystalkugle følger han historien om Nisselægen David, der bor sammen med sin kone Lisa i et træ. De hjælper skovens dyr, når de kommer til skade, og rejser rundt i verden for at besøge de mange forskellige nisser, der findes i andre lande.

David og Lisa bruger dog også meget tid på at kæmpe mod deres fjender, troldene, som ofte prøver at fange dem.

Medvirkende

Trolderik: Bob Goldenbaum
Lafaytte / Tiptroldeolde: Maria Stenz
Nisselægen David: Esper Hagen
Lisa: Michelle Bjørn-Andersen

Manuskript og instruktion: Johnny Reimar

Musik: Bob Goldenbaum

Produktion: TV1 Production

Sendt i tv

1990, TV 2

Skabt af Johnny Reimar

Trolderik blev skabt af entertainen Johnny Reimar. I sin selvbiografi ‘Mr. Showbizz – Fra Rock Til Ridder’ skriver Johnny Reimar, at inspirationen til Trolderik var de berømte Gjøll-trolde (lykketrolde), der blev skabt af Thomas Dam.

Oprindeligt skulle Trolderik have været en figur i programmet ‘Børnekanalen’, som Johnny Reimar lavede til Kanal 2 i København.

Da figuren var færdigudviklet, havde ‘Børnekanalen’ dog bevæget sig i en anden retning, og Trolderik endte derfor i stedet med at få sine helt egne programmer på TV 2.

Programmet ‘Trolderik viser tegnefilm’ fik premiere på TV 2 i efteråret 1990. Herefter var Trolderik på skærmen hver lørdag eftermiddag indtil udgangen af 1992, og der blev lavet tre julekalendere med trolden, der blev sendt på TV 2 i 1990, 1991 og 1992.

Genbrug fra Ingrid og Lillebror

Trolderik fik stemme af Bob Goldenbaum, der tidligere også havde lagt stemme til dukken Lillebror på DR i 1970’erne. Kalendersangen er faktisk genbrug fra julekalenderen ‘Hos Ingrid og Lillebror’, der blev sendt i 1971.

Verdensberømt nisse

Tegneserien om Nisselægen David (David, el Gnomo) stammer fra Spanien. Den blev produceret af animationsselskabet BRB Internacional i 1985, og er siden blevet vist på tv-stationer over hele verden.

Serien er baseret på en række bøger skabt af den hollandske forfatter Wil Huygen og illustrator Rien Poortvliet.

Efter Nisselægen David lavede BRB Internacional flere nye serier og spillefilm om nisseuniversitet, dog med andre nisser i hovedrollerne. Nissernes Visdom udkom i 1987 og Nissernes Nye Verden udkom i 1997. Alle serierne har også været vist på dansk tv.

Julekalendere i samme serie

Trolderiks Julekalender
Trolderiks Posthule

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg