Torvet

Handling

På torvet i et gammeldags boligkvarter bor juletræshandleren Karl Emil i en skurvogn. Hver dag får han besøg af de to børn Stine og Jens, der hjælper ham med at passe forretningen i december.

I den anden ende af torvet står pølsevognen, der bestyrelses af Ella. Hun får også besøg af en masse specielle mennesker – deriblandt gårdsangeren og betjenten.

Noget truer torvet. En bygherrer vil de modernisere de game og hyggelige huse, som omgiver torvet, og i øvrigt lave hele torvet om til en stor parkeringsplads. Men det vil Karl Emil og Ella ikke være med til, og sammen med torvets andre beboere tager de kampen op mod bygherren.

Medvirkende

Karl Emil: Poul Reichardt
Ella: Birgit Zinn
Jens: Stepan Læssøe Stephensen
Stine: Maria Holkenfeldt-Behrendt
Betjent: Olaf Nielsen
Entreprenør: Jens Østerholm

Manuskript: Jørgen Melgaard (efter ide af Ib Spang Olsen)

Instruktion: Thorkild Demuth

Musik: Al Damlund, Bob Goldenbaum, Jørn Birkeholm og Thorkild Demuth

Produktionsselskab: DR

Sendt i tv

1981, DR
1987, DR

Ib Spang Olsen forlod produktionen

Det var oprindeligt forfatteren Ib Spang Olsen, der skrev manuskriptet til Torvet. Han krævede dog sit navn fjernet fra julekalenderen, da han i løbet af produktionen havde haft en række konflikter med DR.

DR havde ændret store dele af Ib Spang Olsens manuskript, fordi det ifølge dem var ‘uspilleligt’. Ib Spang Olsen beklagede sig så meget, at han til sidst blev udelukket fra tv-studierne og produktionsmøderne.

I 1982 udgav Ib Spang Olsen sit oprindelige manuskript til julekalenderen i bogform. I bogens forord kan man læse, at Ib Spang Olsen tydeligvis ikke var tilfreds med den behandling, han havde fået af DR.

Sidste tv-optræden fra Poul Reichardt

Rollen som juletræshandleren Karl Emil blev spillet af Poul Reichardt. Rollen i Torvet blev den sidste tv/film-rolle i Poul Reichardts lange karriere som skuespiller, inden han døde i 1985. Han fik en hjerneblødning kort efter optagelserne til julekalenderen.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg