Foto: Tine Harden, DR

Handling

Sofie er træt af at være skilsmissebarn. Hendes største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan holde jul ligesom i gamle dage.

Sofies farfar er opfinder, og hun elsker at hjælpe ham i hans værksted. Den 1. december giver han hende en usædvanlig kalendergave – en gyro. Farfaren håber, at Sofie måske kan få den til at virke. Giroen kan nemlig bruges bøje tid og sted, så man kan lave en tidsmaskine.

Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af drengen Dixie, der lige er begyndt i hendes klasse. Dixie ved en hel masse om Sofie og hendes familie, og det undrer hende. Endnu mere undrer hun sig over, at Dixie lige pludlig er dukket op i et gammelt filmklip hun har på sin computer, fra en juleaften for mange år siden.

En aften beslutter Sofie sig for at følge efter Dixie, for at finde ud af hvem han i virkeligheden er og hvad han vil hende. Hvad hun ikke ved er, at to hemmelige agenter fra fremtiden samtidig følger efter hende. De er nemlig også på jagt efter Dixie.

Da Dixie finder ud af, at agenterne har fundet ham, hiver han Sofie med 30 år tilbage i tiden – til 1984. Her fortæller han hende, at han kommer fra fremtiden, og at de hemmelige agenter er efter ham, fordi det i fremtiden er ulovligt at rejse i tiden.

I 1984 ser Sofie sit sit snit til at ændre på sine forældres fortid, så de ikke bliver skilt i fremtiden. Det ender dog med at få helt fatale konsekvenser, at Sofie har pillet ved fortiden.

Produktionsselskab: DR

Vist på tv: 2014

Foto: Tine Harden, DR

Medvirkende

Sofie: Bebiane Ivalo Kreutzmann
Dixie: Hannibal Harbo Rasmussen
Alfred, farfar: Lars Knutzon
Camilla, mor: Patricia Schumann
Henrik, far: Rolf Hansen
Birk, lillebror: Jasper Møller Friis
Ruth, farmor: Karen-Lise Mynster
Agent Sort: Stine Stengade
Agent Grå: Kurt Ravn
Agent Rød: Sigurd Holmen Le Dous
Ragnar: Niels-Martin Eriksen
Sølvræven: Søren Pilmark

Manuskript: Poul Berg, Mikkel Bak Sørensen, Bo Hr. Hansen, Tine Krull Petersen og Kaspar Munk

Intruktion: Kaspar Munk

Musik

Titelmelodien til ‘Tidsrejsen’ blev skrevet og sunget af den bare 20-årige Caroline Castell i samarbejde med Lasse Lyngbo. Derudover kom den gamle Dieters Lieder-sang ‘Dig og Mig’ fra 1984 også til at spille en stor rolle i julekalenderen.

Læs artiklen:  20-årigt stjerneskud bag titelmelodien til Tidsrejsen

Locations

Julekalenderens udendørsscener blev optaget i Dragør udenfor København. Sofie bor på Nørregade. Derudover blev Riddersalen på Fredensborg Slot lavet om til et kontor i fremtiden for tidsrejseagenter.