Nisserne – Det endelige opgør

Nisserne - Det endelige opgør
Foto: TV Norge

Denne julekalender er norsk og blev oprindeligt produceret for TV Norge i 2001. I Danmark blev den sendt på TV Danmark 2 i 2002.

Julekalenderen er en parodi på ‘Robinson Ekspeditionen’ og ‘Big Brother’, der var begyndt at indtage de skandivaviske tv-skærme i slutningen af 90’erne.

Julekalenderen originale titel er ‘Nissene på Låven’ (Nisserne i Laden). Den danske titel ’Nisserne – Det endelige opgør’ er en parodi på ‘Robinson Ekspeditionen – Det endelige opgør’, der blev sendt på TV 3 i efteråret 2002.

Handling

24 mennesker bliver spærret inde i en lade midt i en skov. Her skal de leve som nisser i hele december. Livet som nisser indebærer, at de skal være iført deres nissedragt 24 timer i døgnet, og at de ikke må spise andet end risengrød og julegodter.

De 24 deltagerere er fra starten delt op i to hold: Hvidskægsnisserne og Gråskægsnisserne. Hver dag mødes de to hold til Nissedyst. Taberholdet i dysten skal senere samme dag i Laderådet, hvor de skal stemme én fra holdet ud af laden.

Den nisse, der som den sidste står tilbage i laden juleaften, vinder en sæk med en million norske kroner. Undervejs opstår der selvfølgelig en masse konflikter mellem de særprægede mennesker, der har tilmeldt sig realityshowet.

Medvirkende

Olav Johnsen, vært: Kristian Ødegård
Asbjørn Brekke / Rhino Thue: Espen Eckbo
Bent Leikvoll: Atle Antonsen
Timothy Dahle: Henrik Elvestad
Kine Messel: Line Verndal
Anne-Gro Lamo: Marian Saastad Ottesen
Svein Skottvik: Nikis Theophilakis
Steven Evensen: Trond Fausa Aurvåg
Tom Lund: Eivind Sander
Sverre Borge: Sverre Horge
Synne Iversen: Siw Anita Andersen
Ole-Morten Sletholt: Frode Thorstad
Gaute Holem: Rolf Arne Hesleskaug
Peter Lycke: Harald Aas
Even Enge: Ola Enger Stenberg
Vegard Dysviken: Jan Fredrik Wasa
Marthe Lønn-Arnesen: Jannike Kruse
Johs Heidem: Jonas Torgersen
Bodil Hambro: Bodil Lahelle
Hilmar Hambro: Hilmar Lahelle
Einar Slyngstad: Einar Slyngstad
Radjif Mustafa: Zahid Ali
Liss Bangstad: Inger Gundersen
Else: Mette Orreberg

Manuskript: Kristian Ødegård, Espen Eckbo og Nikis Theophilakis

Instruktion: Kristian Ødegård og Espen Eckbo

Produktion: Seefood

Sendt i tv

2002, TV Danmark 2

Hit i Norge

‘Nisserne – Det endelige opgør’ blev skabt af komikerne Kristian Ødegård og Espen Eckbo, der også selv spiller rollerne som henholdsvis vært og deltager i realityshowet. Den blev et stort hit på norsk tv i 2001 og er siden blevet vist i både Danmark og Sverige.

Efterfølger

I 2011 blev der lavet en efterfølger til ‘Nissene på Låven’.

‘Nissene over skog og hei’ (Nisserne gennem skov og hede) hed julekalenderen, der var en parodi på realityshowet ’71 Grader Nord’. Flere af karaktererne fra ‘Nissene på låven’ var også med i den nye julekalender. Fortsættelsen er aldrig blevet vist på dansk tv.

Deltageren Asbjørn Brekke, der bliver spillet af Espen Eckbo, fik efterfølgende sit eget talkshow på TV Norge i 2012 og 2013 – og sin egen julekalender i 2015. Julekalenderen hed blot ‘Asbjørns Julekalender’.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg