LasseMajas Detektivbureau

Foto: Carl-Johan Söder, SVT
Foto: Carl-Johan Söder, SVT

Denne julekalender er svensk og oprindeligt produceret for SVT i 2006. Julekalenderen er baseret på Martin Widmarks børnebogserie om LasseMajas Detektivbureau

Handling

I Valleby har de to børn Lasse og Maja netop startet deres eget detektivbureau, men de mangler nogle sager de kan opklare. Byens politimester er i fuld gang med at arrangere et julespil i hans forældres gamle teater. Da der ikke plejer at ske nogle forbrydelser i Valleby, er han sikker på, at han har masser af tid til dette.

Men til alles store overraskelse, begynder der at ske sære ting i Valleby, og byens café bliver ofte udsat for røveri. Nu må Lasse og Maja træde til for at hjælpe politimesteren med at opklare forbrydelserne, og undgå at hans store julespil bliver saboteret.

Sendt på tv: 2007, 2009

Fortsættelse

Julekalenderen blev efterfulgt af spillefilmen ‘LasseMajas Detektivbureau – Kamæleonens Hævn’ i 2008, der også har været vist på dansk tv. I 2013, 2014 og 2015 blev der produceret tre nye spillefilm om LasseMajas Detektivbureau, dog med andre skuespillere i rollerne som Lasse og Maja.

Medvirkende

Lasse: Teodor Runsiö
Maja: Matilda Grahn
Politimester: Tomas Norström
Ingeborg: Ia Langhammer
Svenborg: Wallis Grahn
Gunborg: Maria Sundbom
Barbro Palm: Margareta Stone
Dino Panini: Robin Keller
Siv Leander: Rachel Mohlin
Muhammed Karat: Hassan Brijany
Præst: Pia Johansson
Krister Lönn: Michael Segerström
Björn: Nils Moritz

Manuskript: Martin Widmark, Helena Willis, Pia Gradvall og Sara Heldt

Instruktion: Henrik Georgsson

Musik: Niklas Fransson og Ulf Turesson

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg