Juletestamentet

Handling

Tre brødre, der ikke har set hinanden i mange år, mødes den 1. december i en gammel jagthytte, for at få læst testamentet fra deres far op. Faren forlod pludseligt deres barndomshjem og ingen har hørt noget fra ham før dette testamente.

Efter faren forsvandt, blev han en velhavende mand med en formue på mange millioner kroner, og i testamentet står der, at arven skal deles ligeligt i seks dele mellem de tre brødre og deres koner. Der er dog betingelser for, at de kan få arven udbetalt.

De seks arvinger skal tilbringe hele december sammen i den gamle jagthytte, og forsøge at komme julens ånd i hi, ligesom faren husker det fra de gode gamle dage i familiens skød. Forlader blot én af de seks hytten i utide, bortfalder hele arven for dem allesammen.

En butler ved navn Abrahamsen er udsendt fra advokatfirmaet, for at varte de seks arvinger op, og sørge for at testamentets krav bliver overholdt. Men der er noget helt galt. Jagthytten er fuld af hemmelige gange, og Abrahamsen er ikke den, han giver sig ud for at være.

Medvirkende

Martin: Niels Anders Thorn
Hubert: Morten Hauch-Fausbøll
Svend: Timm Vladimir
Sus: Lotte Andersen
Mie: Paprika Steen
Mercedes: Sidse Babett Knudsen
Abrahamsen: Lars Brygmann
Far: Preben Harris
Jack: Pauli Ryberg

Manuskript: Ole Meldgaard og Nikolaj Cederholm

Instruktion: Nikolaj Cederholm

Musik: Kåre Bjerkø

Produktion: Thura Film

Sendt i tv

1995, TV 2
1999, TV 2

Julekalender i november

I 1999 besluttede TV 2 at holde en pause med de såkaldte voksenjulekalendere på grund af faldende seerinteresse og manglende plads i sendefladen.

Juletestamentet var på daværende tidspunkt aldrig blevet genudsendt, og for at få lidt udbytte af de mange penge, som stationen havde skudt i serien, genudsendte TV 2 julekalenderen i slutningen af november.

De 24 afsnit af 10-15 minutters varighed blev slået sammen til 12 afsnit af 25 minutters varighed, der blev sendt søndag-fredag aften over en periode på to uger.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg