Jul på Vesterbro

Jul på Vesterbro
Foto: Easy Film

Handling

I en lejlighed på Vesterbro bor bolværksmatrosen og drukkenbolten Stewart Stardust med sin kone Vivian og søn Danny. Sidstnævnte er lige blevet prøveløsladt fra fængslet, og det er socialrådgiveren Arnes opgave, at kontrollere om hans hjemlige forhold er i orden.

Stewart lever af at sælger pølser fra sin pølsevogn ‘Stewarts Foderbræt’, der har sin faste plads foran Christiansborg. Men pølsevognen er defekt, for nogen har stjålet dens motor.

Den 1. december får Stewart dog besøg af den mystiske indvandrer Kefir, der tilbyder ham, at han vil reparere pølsevognen sammen med sine brødre helt gratis.

Hvad Stewart ikke ved er, at Kefir i virkeligheden er medlem af terrorgruppen ‘Den Gule Halvmåne’. Den vil forvandle pølsevognen til en bombe, der skal sprænges under et stort internationalt topmøde på Christiansborg.

Foto: Easy Film

Medvirkende: Alle roller spilles af Anders Mattesen

Stand-in for Anders Mattesen: Sune Svanekier

Manuskript: Anders Mattesen

Instruktion: Morten Lorentzen

Produktion: Easy Film

Sendt i tv

2003, DR 2
2004, DR 2
2009, DR 2
2013, DR 2
2021, DR 2
2022, DR 2

Jul på Vesterbro
Foto: Easy Film

Begyndte som radioserie

Næsten alle rollerne i denne julekalender spilles af én og samme person – komikeren Anders Mattesen.

Tv-julekalenderen er en videreudvikling af radioserien ‘Jul på Vesterbro’, der blev produceret for P3-programmet ‘Børneradio’ i 1999. Radioserien er med som bonusmateriale på dvd-udgivelsen af julekalenderen.

Radioserien var kun i 15 afsnit og havde en helt anden handling end tv-serien. Det var kun Stewart Stardust, Danny, Vivian og Randy, der var en del af radioserien.

Jul i den gamle kolbøttefabrik

‘Jul på Vesterbro’ blev genudsendt i 2004 som en del af DR 2-julekalenderen ‘Jul i den gamle kolbøttefabrik’, der også bestod af et gensyn med Drengene fra Angoras satireserie om Cykelholdet ‘Team Easy On’.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg