Jul i Verdensrummet

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR
Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Handling

Mark Henriksen er en helt almindelig elektriker fra Skovlunde. Ved et tilfælde vinder han, gennem morgenmadsproducenten KellFlakes, en konkurrence om en uges ophold i rummet ombord på den lille danske rumstation ‘Christian den 4’.

Med kort varsel tager han afsked med sin højgravide kæreste, der er sat til at skulle føde den 24. december, og indstiller sig på at tilbringe den næste uge i det ydre rum. Men under Mark Henriksens ophold går morgenmadsproducenten konkurs, og pludselig er han strandet ombord på rumstationen.

På rumstationen møder han en noget uharmonisk besætning. Øverstkommanderende er Allan Falk Nielsen, der opfatter sig selv som en hård hund. Næstkommanderende og tillidsmand er Klaus Ricardo. Han er en munter fyr med en grovkornet humor.

Den svenske biolog Monica Hertz, er den eneste kvinde ombord på rumstationen. Hun er med på Christian den 4. for at studere planters vækst i rummet. Derudover tæller besætningen også den langtidsledige Gajol, der er med på Christian den 4. som en del af et kommunalt aktiveringsprogram.

Sendt på tv: 2006

Produktionsselskab: DR

Medvirkende

Mark Henriksen: Jacob Rissing
Allan Falk Nielsen: Jonas Schmidt
Klaus Ricardo: Rasmus Bjerg
Monica Hertz: Yasmine Garbi
Gajol: Mick Øgendahl

Manuskript: Rasmus Horskjær, Paul Frederik Harsløf og Anton Carey Bidstrup

Instruktion: Rasmus Horskjær

Musik: Thomas Troelsen

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg