Jul i Kommunen

Foto: Henrik Frydkjær, DR
Foto: Henrik Frydkjær, DR

Handling

Per Tommy Larsen er borgmester i Givsted Kommune. Han er en vaskeægte bykonge, der har næsten hele byrådet i sin hule hånd. Eneste mislyd er oppositionspolitikeren Klara Kastrup – men hende er der ingen, der lytter til.

Desværre er den berømte Givsted-model funderet i en lidt for kreativ økonomistyring. Og da borgmesteren begynder at kaste millioner efter sin drøm om at bygge en mega-arena – og på en og samme gang trække både 6-dagesløb, Champions League og store rockkoncerter til byen – påkalder han sig Statsforvaltningens opmærksomhed.

De er sat i verden til at holde kommunerne i ørerne og rykker ind på rådhuset for at se Givsted efter i sømmene. Det er bestemt ikke noget, der huer en bykonge, der normalt kan gøre hvad han vil.

Sendt på tv: 2012

Produktionsselskab: Made in Valby

Foto: Henrik Frydkjær, DR

Fortsættelse

‘Jul i Kommunen’ blev sendt på DR 2 i december 2012. Året efter var der kommunalvalg, og i den forbindelse sendte DR 2 en ny serie i otte afsnit med Per Tommy Larsen og de andre kakakterer fra Givsted Kommune med titlen ‘Valg i Kommunen’.

I den nye serie forsøger den tidligere borgmester, der måtte trække sig efter at have kørt kommunen i sænk, at gøre et comeback i politik. Han stiller op til valget, hvor han står overfor den nye borgmester Christina Berg, der har brugt tre år på at rydde op efter sin forgænger.

Medvirkende

Per Tommy Larsen: Lars Ranthe
Gert Tapperup: Troels Malling
Jan Falk (Falken): Brian Lykke
Klara Kastrup: Mathilde Norholt
Grethe Jensen: Petrine Agger
Statsrevisor: Ole Kese
Rengøringsassistent: Claudius Pratt

Manuskript: Hans Lucht, Jesper Rofelt og Kalle Bjerkø

Instruktion: Jesper Rofelt og Kalle Bjerkø

Musik: Boi Holm

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg