Jul i Hjemmeværnet

Handling

En gruppe terrorister har udsendt en række trusselsvideoer på nationalt tv. Hvis ikke danskerne dropper alt der har med julen at gøre inden den 24. december, vil gruppen udradere landet.

Mens de fleste danskere tror, at videoerne på tv blot er et reklamestunt fra et firma, der vil have opmærksomhed op til jul, så er hjemmeværnskompagniet i Frederiksvad overbeviste om, at nationens sikkerhed reelt er i fare.

Hjemmeværnskompagniet har fire medlemmer. Lederen Poul-Erik, hans bedste ven Torben, muskelbundtet Knalle og bogormen Flemming.

Gruppen indleder en jagt efter at finde ud af, hvem terroristerne er. De laver en liste over alle folk i Danmark, der kan have noget imod julen, og begynder at kidnappe og afhøre dem én efter én. Men truslerne fra terroristerne fortsætter – og bliver mere og mere alvorlige.

Medvirkende

Poul-Erik / Gitte: Anders Johansen
Torben / Susi: Warny Mandrup
Knalle: Steen Svare
Flemming: Kristian Holm Joensen

Manuskript: Anders Johansen og Warny Mandrup

Intruktion: Anders Johansen

Musik: Anders Johansen, Warny Mandrup og Steen Svare

Produktion: DR

Sendt i tv

2001, DR 2

Første julekalender på DR 2

‘Jul i Hjemmeværnet’ var den første julekalender for voksne på DR 2 – men senere skulle det vise sig, at den langtfra blev den sidste.

Julekalenderen blev skabt af Anders Johansen og Warny Mandrup, der året forinden havde lavet satireserien ‘Tjek på Traditionerne’ til DR 2. I december 2001 var de begge også medtilrettelæggere af en særlig Temalørdag på DR 2 om julekalenderens historie. Dette år markerede DR nemlig, at stationen havde udsendt U-landskalender nr. 40.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg