Hotel Krølle på Halen

Foto: Svensk Filmindustri
Foto: Svensk Filmindustri

Denne julekalender er svensk og blev oprindeligt produceret for SVT i 2010. På dansk tv blev den vist med danske stemmer.

Handling

Familien Rantanen har forladt storbyen og overtaget et hotel i et øde landområde. Hvad de ikke ved er, at hotellets tidligere ejere har snydt dem. Der er blevet bygget en ny motorvej gennem den østlige del af området, og her har de tidligere ejere bygget et nyt hotel, der løber med alle de faste gæster.

Nu begynder en hård kamp for at redde det lille hotel, der får besøg af mange mærkelige gæster. Samtidig er datteren i familien Rantanen, Isadora, blevet forelsket i sønnen fra det konkurrerende hotel.

Sendt på tv: 2011, 2016

Produktionsselskab: Svensk Filmindustri

Svensk ordspil

Familien Rantanens hotel hedder officielt ‘Hotel Den Gyldne Urfugl’. Men en anmelder, der besøger hotellet og får en elendig service, kalder det ‘Hotel Krølle på Halen’ i sin anmeldelse.

I den danske oversættelse giver det ikke meget mening, men på svensk er det et lidt sjovere ordspil. Hotellet hedder oprindeligt ‘Hotell Gyllene Orren’, men bliver i anmeldelsen til ‘Hotell Gyllene Knorren’.

Fortsættelse

I februar 2011 fortsatte historien om familien Rantanen og deres hotel i en spillefilm, der blot fik titlen ‘Hotel Gyllene Knorren – Filmen’. Der er efterfølgende også udgivet en række bøger om familien Rantanen, der også er oversat til dansk.

Medvirkende

Ingo: Buster Isitt
Isadora: Linnea Firsching
Ritva, mor: Maria Sid
Roger, far: Peter Engman
Tony: Axel Karlsson
Henning Grossman: Simon Norrthon
Amelia Grossman: Karin Bergquist

Manuskript: Måns Gahrton og Johan Unenge

Instruktion: Mikael Syrén

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg