CWC / Canal Wild Card

Foto: Steen Linde, TV 2

Handling

Den lokale tv-station ‘Kanal Firkanten’ har vundet en konkurrence udskrevet af Kulturministeren. Præmien er et Tv Wild Card, der giver stationen mulighed for at sende direkte fjernsyn til hele landet hver aften i december. Kanal Firkanten begynder derfor at sende den 1. december under navnet ‘Canal Wild Card’ – forkortet CWC.

I spidsen for tv-stationen står den stive oplæser Finn Nissen, og han har i studiet allieret sig med juleredaktøren Regnar Worm. Hver dag får de besøg af mange særprægede gæster.

Rengar Worm laver julepynt, som for det meste dog er produceret hjemmefra. Stationen følger med i realityshowet ‘Kasse-testen’, og så hjælper Finn og Regnar folk med at huske titlen på den julesang, de lige havde glemt, hvad hedder.

Medvirkende

Finn Nissen: Viggo Sommer
Regnar Worm: Uffe Rørbæk Madsen
Diverse Gæster: Carsten Knudsen

Manuskript og instruktion: De Nattergale

Produktion: Saks Film

Sendt i tv

2001, TV 2
2018, TV 2 Charlie

De Nattergale fandt sammen igen

‘CWC / Canal Wild Card’ er De Nattergales anden julekalender, og den blev lavet præcis ti år efter gruppens første store julekalendersucces ‘The Julekalender’. I 2001 var De Nattergale ellers gået i opløsning, men de fandt sammen igen, da TV 2 kontaktede dem om at lave et nyt julekalenderprojekt.

TV 2 ville gerne genudsende The Julekalender i primetime, men da hvert afsnit af serien kun varede omkring ti minutter, passede den ikke ind i stationens sendeplan. Programmet skulle helst være 25 minutter. TV 2 bad derfor De Nattergale om at lave en ny julekalender, der kunne sendes i umiddelbar forlængelse af The Julekalender.

‘CWC / Canal Wild Card’ blev endnu en stor tv-succes for De Nattergale, og det lykkedes igen for gruppen at gøre en række ord og vendinger populære i det danske sprog. Mange danskere kunne ikke lade være med at sige “knaldhamrende”, skråstreg” og “det ER jul” i december 2001.

Faktisk blev kalenderen så stor en succes, at De Nattergale allerede to år senere måtte lave en fortsættelse til ‘CWC / Canal Wild Card’.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg