Foto: Ulla Voigt, DR

Denne julekalender er lavet i forlængelse af programserien ‘Bamses Billedbog’.

Handling

Julemandens søn, en rigtig drillenisse, har under julemandens daglige flyveture hen over himlen, smidt julemandens gavebånd, gavepapir og sæk med til- og fra-kort ud af kanen.

Uden de tre ting kan julemanden ikke længere lave julegaver, og dermed er nissen fri for at bruge alt sin tid på at klippe papir og gavebånd over i gaveværkstedet, som han er ved at være godt træt af.

De tre ting er imidlertid landet i hovedet på henholdsvis Bamse, Kylling og Ælling, og de tre beslutter sig for at give julemanden hans ting tilbage. De begynder derfor en rejse mod julemandens værksted på Nordpolen. Men drillenissen vil gøre alt hvad han kan for at forhindre, at de når frem inden jul.

Produktionsselskab: DR

Sendt på tv: 1996, 1999, 2005, 2012

Foto: Ulla Voigt, DR

Oprindelig Bamse bliver skurk

Siden begyndelsen af 1980’erne havde Bamse været en stor stjerne på tv, og det var derfor naturligt, at give ham hans egen julekalender i 1996.

Bamse blev i disse år spillet af Lars Bom – men det var egentlig oprindeligt Søren Hauch-Fausbøll, der havde skabt karakteren i 1982 til brug i programmet ‘Døren går op’. Ironisk nok, spiller Søren Hauch-Fausbøll skurken i julekalenderen, der vil gøre alt for at forhindre, at Bamse, Kylling og Ælling når frem til Julemandens værksted.

Julerejsen lader vente på sig

Selvom julekalenderen fik titlen Bamses Julerejse, så går der utrolig lang tid, inden Bamse og hans venner forlader den vante location fra Bamses Billedbog, og begiver sig ud på sin rejse. Faktisk begynder rejsen først i afsnit 13. Årsagen var, at julekalenderen måtte produceret under skrabet budget, og dervar derfor ikke råd til flere optagelser “ude af studiet”.

Foto: Ulla Voigt, DR

Medvirkende

Bamse: Lars Bom
Kylling: Brian Patterson
Ælling: Joan Bentsen
Drillenisse: Søren Hauch-Fausbøll
Aske: Aske Bentzon
Luna: Alberte Winding

Manuskript: Hanne Willumsen og Elin Bing

Instruktion: Katrine Hauch-Fausbøll

Musik: Aske Bentzon og Jan Rørdam

Location

I årene 1986-1998 blev optagerne til Bamses Billedbog og julekalenderen Bamses Julerejse lavet i skoven ved Rungstedgaard nord for København.

Rungstedgaard
Rungsted Strandvej 107
2960 Rungsted Kyst