Foto: Minerva Film Video, TV 2

Handling

Julemand 39 har ikke passet sit job ordentligt, og derfor har det øverste Julemandsråd besluttet, at han skal tage sin julemandseksamen om.

Hans eksamensopgave er en meget vanskelig udfordring. Sammen med sin assistent Frits skal han inden juleaften finde ud af, hvorfor den berygtede familien Andersen ikke længere fejrer jul – og få dem til at fejre højtiden igen.

Den opgave synes nærmest umulig at løse, da julen hos familien Andersen er tabu. Hverken moderen Åse, faderen Tage eller datteren Putte vil have noget som helst med julen at gøre, og i hele december holder de sig inden døre og er i en slags jule-undtagelsestilstand.

Frits bliver sendt ned til familien Andersen for at spionere. Først forklædt som gas- og vandmester, siden som natlæge og familiens savnede Onkel Klaus fra Australien.

Det hele går op i en spids, da den slagfærdige moster Karen melder sin ankomst, og insisterer på at fejre jul, mens den rigtige Onkel Klaus pludselig også dukker op, og Frits dermed bliver afsløret. Og så viser det sig, at julemænd fra toppen af Julemandsrådet måske er mere indblandet i mysteriet om familien Andersens hemmelighed, end de vil indrømme.

Foto: Minerva Film Video, TV 2

Medvirkende

Julemand 39: Claus Bue
Frits og Onkel Klaus: Søren Østergaard
Åse, Moster Karen og Julemand 2: Torben Zeller
Tage, Julemand 3 og Nabo: Niels Olsen
Putte, Julemand 1 og Postbud: Søren Hauch-Fausbøll

Manuskript: Lars Mering og Anne Marie Olesen

Instruktion: Claus Bue

Musik: Fuzzy

Produktion Minerva Film Video

Sendt i tv:

1993, TV 2
1998, TV 2
2016, TV 2