Andersens Julehemmelighed

Andersens Julehemmelighed
Foto: Minerva Film Video

Handling

Julemand 39 har ikke passet sit job ordentligt, og derfor har Julemandsrådet besluttet, at han skal tage sin julemandseksamen om. Hvis han dumper, bliver han degraderet til nisse.

Hans eksamensopgave er en meget vanskelig udfordring. Sammen med sin assistent Frits skal han inden juleaften finde ud af, hvorfor den berygtede Familien Andersen ikke længere fejrer jul – og få dem til at fejre højtiden igen.

Andersens Julehemmelighed
Foto: Minerva Film Video, TV 2

Den opgave synes nærmest umulig at løse, da julen hos familien Andersen er tabu. Hverken moderen Åse, faderen Tage eller datteren Putte vil have noget som helst med julen at gøre, og i hele december holder de sig indendøre og er i en slags jule-undtagelsestilstand.

Frits bliver sendt ned til familien Andersen for at spionere. Først forklædt som gas- og vandmester, siden som natlæge og familiens savnede Onkel Klaus fra Australien.

Nogen prøver dog bevidst at forsøge at forhindre, at Julemand 39 klarer opgaven. Familien Andersen gemmer nemlig på en stor hjemmelighed, som måske involverer et af medlemmerne i Julemandsrådet.

Andersens Julehemmelighed
Foto: Minerva Film Video, TV 2

Medvirkende

Julemand 39: Claus Bue
Frits og Onkel Klaus: Søren Østergaard
Åse, Moster Karen og Julemand 2: Torben Zeller
Tage, Julemand 3 og Nabo: Niels Olsen
Putte, Julemand 1 og Postbud: Søren Hauch-Fausbøll

Manuskript: Lars Mering og Anne Marie Olesen

Instruktion: Claus Bue

Produktion: Minerva Film Video

Sendt i tv

1993, TV 2
1998, TV 2
2016, TV 2 Charlie

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg