Absalons Hemmelighed
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Mike Kolöffel, DR
 

Handling

Cecilie er en klog og meget speciel pige, der er vild med arkæologi. Hun bor sammen med sin familie på toppen af et stormagasin, hvor hendes far er direktør. Hendes 8-årige lillesøster Ida har dårligt hjerte og er meget svag, men lægerne kan ikke helbrede hende. Det eneste, der kan redde hende, er et mirakel.

Nogle år tidligere blev der gravet under stormagasinet i forbindelse med byggeriet af den københavnske metro, og her gjorde arkæologerne nogle interessante fund. De fandt resterne af Absalons Gård, som stammer tilbage fra Københavns grundlæggelse i 1100-tallet. Årets juleudstilling i stormagasinet rummer nogle af de bedste fund fra udgravningerne, hvilket lige er noget for Cecilie.

Under åbningen af udstillingen hører Cecilie nogen tale om "Absalons Hemmelighed", som er en gammel myte. Arkæologen Petra, der har stået i spidsen for både udgravningerne og udstillingen, afviser myten som en gang vrøvl, men Cecilie bliver nysgerrig og beslutter sig for at forsøge, om hun på egen hånd kan finde ud af noget om hemmeligheden.

En sen aften lykkes det Cecilie at komme ned i den afspærrede ruin, der er forbudt område på grund af faren for nedstyrtning. Her møder hun drengen Hubert, der bor i en hemmelig hule i kælderen sammen med de to klunsere Frode og Ib.

Hubert kender også til "Absalons Hemmelighed", og at han ved, at hemmeligheden omfatter en helbredende kraft, som måske kan gøre Ida rask. Cecilie og Hubert forsøger nu at finde frem til hemmeligheden, godt hjulpet af Frode og Ib. Men både Petra, der får nys om de to venners eventyr, og butiksvagten Amir, prøver kontant at sætte en stopper for det hele.

Produktionsselskab: DR

 
  2006
  2010
  2015
 
 
Absalon Live     Foto: Ulla Voigt, DR
 

Absalon Live

Absalons Hemmelighed blev i 2006 suppleret på hverdage med programmet "Absalon Live", hvor Nicolai Hansson og Iben Maria Zeuthen sendte direkte julefjernsyn fra Kongens Nytorv i København.

Her fik de blandt andet besøg af skuespillerne fra julekalenderen og de musikere, der havde skrevet sangene til serien, men der blev også tid til at spille telefonquizzen "Fireball", og forsøgte at redde Julemanden fra at flytte til Finland.

Kritiseret scene

Da Absalons Hemmelighed havde premiere i 2006, mødte den voldsom kritik efter afsnittet den 16. december, hvor Cecilie og Hubert kravlede ned i en kummefryser, for at gemme sig for arkæologen Petra. DR måtte aftenen derpå beklage scenen i oplægget til det næste afsnit.

Da julekalenderen blev genudsendt i 2010, var scenen blevet forsøgt rettet. Man ser ikke længere Cecilie og Hubert kravle ned i kummefryseren, og et billede af en kiste var forsøgt klippet ind i stedet, for at seerne skulle få fornemmelsen af, at de to børn gemte sig i den.

 
 

Absalons Hemmelighed

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Cecilie: Sarah Juel Werner
Hubert: Gustav Hintze
Benedikte, mor: Ellen Hillingsø
Niels, far: Henrik Prip
Ida: Eva-Theresa Jermin Anker
Petra: Sarah Boberg
Amir: Ali Kazim
Frode: Claus Bue
Ib: Mikkel Vadsholt

Manuskript: Maya Ilsøe

Instruktion: Morten Køhlert, Trine Piil og Malene Vilstrup

Musik: Kåre Bjerkø