Jødekager

Foto: Knud Erik Christensen, Colourbox.com

Ca. 180 stk.

Ingredienser

500 g hvedemel
300 g smør
200 g sukker
3 æg (2 æg til dejen, 1 æg til pensling)
1 tsk. hjortetaksalt
Til pynt: Kanalsukker og fint hakkede mandler

Tilberedning

Hvedemel og hjortetaksalt blandes sammen. Det faste kolde smør smuldres i dejen, og sukkeret tilsættes. Dejen æltes sammen med æggene, hvorefter den skal på køl i et par timer.

Dejen rulles tyndt ud og laves til små kager. Hver kage pensles med æg og drysses med kanalsukker og fint hakkede mandler.

Jødekagerne bages ved 200 grader i en almindelig ovn i ca. 5 minutter.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email

Aktiviteter

Julesange

Her kan du finde teksten på alle de kendte danske julesange og læse historien bag dem.

Seneste nyheder