Brunkager

Foto: Colourbox.com

Ca. 250 stk.

Ingredienser

500 g hvedemel
250 g smør
225 g sukker
125 g lys sirup
50 g mandler
40 g pomeransskal
13 g kanel, stødt
8 g potaske
4 g nelliker, stødt

Tilberedning

Smør, sukker og sirup blandes sammen og varmes op under omrøring, til det syder i kanten. Derefter fjernes massen fra varmen.

Potasken udrøres i lidt koldt vand og tilsættes blandingen. Kanel, nelliker, fint hakkede mandler og pomeransskal drysses i. Massen afkøles, til den er håndvarm.

Melet æltes i blandingen, og dejen trilles i tykke pølser, som lægges på køl i nogle timer.

Den kolde dej rulles tyndt ud og laves til små kager. Kagerne bages ved 180 grader i en almindelig ovn i 6-8 minutter.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email

Aktiviteter

Julesange

Her kan du finde teksten på alle de kendte danske julesange og læse historien bag dem.

Seneste nyheder