Amalie Dollerup er med i Valdes Jul 2

Amalie Dollerup Badehotellet
Foto: Mike Kollöffel, TV 2

Næste års julekalender på TV 2 bliver en fortsættelse af ‘Valdes Jul – Skovens Vogter’, og selvom der er længe til december 2025, så er optagelserne til julekalenderen blevet lavet i løbet af de seneste måneder.

Hvad fortsættelsen handler om, er fortsat en hemmelighed, men nu har skuespilleren Amalie Dollerup i et opslag på Facebook og Instagram afsløret, at hun er med i den nye julekalender.

– De sidste par måneders optagelser har stået i julens tegn. For jeg medvirker nemlig i ‘Valdes Jul 2’, som bliver vist på TV 2 i 2025. Imens det har været brændende varmt udenfor, har vi gået og leget jul indenfor, skriver Amalie Dollerup i opslaget:

– En drøm om at lave julekalender som voksen, er nu gået i opfyldelse. Der er dog ingen sange eller musikvideoer undervejs i afsnittet, for nu er genren en anden. Med super fine, spændende og rørende historier.

Se opslaget på Facebook

Krummernes Jul
Foto: Henrik Petit, TV 2

Var Yrsa i Krummernes Jul

Det er 28 år siden, at Amalie Dollerup spillede rollen som Yrsa i ‘Krummernes Jul’ på TV 2.

Den oplevelse fortæller skuespilleren også om i et opslag på Facebook og Instagram.

– Okay så går vi ned ad nostalgi-vejen. Flere af jer har spurgt, hvilken tv-julekalender jeg spillede med i som barn, og det var som Yrsa i ‘Krummernes Jul’ sendt første gang i 1996, skriver Amalie Dollerup:

– 10 år gammel var jeg. Det var hårdt arbejde husker jeg, og jeg spillede titelrollen i ‘Annie’ på Amager Scenen samtidig med optagelserne… Ja almindelig barndom var der nu ikke meget af. Men her et nostalgisk minde… Vi var da meget cute, var vi ikke?

Se opslaget på Facebook

Kendt skuespiller som barn og voksen

Amalie Dollerup fik sit store folkelige gennembrud i 1990’erne, da hun som barn spillede med i tv-serien ‘Strisser på Samsø’ og spillefilmene ‘Kun en pige’, ‘Nonnebørn’ og ‘Bølle Bob’.

Som voksen er hun især kendt for sin rolle som Amanda i alle ti sæsoner af ‘Badehotellet’.

Søg