Isa fra Julehjertets Hemmelighed er langt væk fra Danmark i december

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, DR

Mens danskerne i december kan se Isa Thorlacius spille herregårdsdatteren Marie Louise i julekalenderen ‘Julehjertets Hemmelighed’, så er skuespilleren selv ovre på den anden side af Jorden.

Hun er frivillig på et børnehjem i Filippinerne, hvor hun skal være i otte måneder.

– Jeg underviser i engelsk, dykker og laver teater. Vi har også lige bygget et lydstudie, så børnene kan få mulighed for at lave deres eget musik, fortæller Isa Thorlacius til Juleweb.dk

– Jeg var her, da jeg var ni år gammel og holdt jul her, og lige siden dengang har jeg bare gerne villet herned igen, når jeg blev ældre. Derudover lærer man bare så meget, når man er her, som man ikke vil kunne lære nogen andre steder.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR, Mastiff

Jul er en kæmpe ting i Filippinerne

Selvom det var planen, at Isa Thorlacius først skulle tilbage til Danmark igen til sommer, så kommer hun måske alligevel hjem og fejrer jul.

– Det var egentlig planen, at jeg også skulle fejre jul her, men fordi der er en vaccine, som jeg mangler at få den anden del af, så er jeg måske nødt til at tage hjem. Men jeg kommer i hvert fald til at være her i den første del af december, siger Isa Thorlacius.

Hvordan er julen i Filippinerne?

– Det er en kæmpe ting her. De begynder at pynte op i september, og fordi der har været så mange forskellige og desværre koloniseret Filippinerne ad flere omgange, så går traditionerne lidt i alle retninger. Der sker noget for enhver smag.

– De danser ikke rundt om juletræ, men der bliver sunget rigtig meget. De har både deres egne julesange, og så er der også en del amerikanske, som bliver brugt. Drengene her på børnehjemmet går allerede rundt og synger ‘Last Christmas’, så det er i hvert fald et hit.

Kan man godt komme i julestemning, når der er varmt?

– Julestemning for mig handler mere om kærlighed end sne og kulde, så det kan man sagtens.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR, Mastiff

Hvad synes du om jul?

– Jeg synes, det er en af de hyggeligste tider. Jeg synes, det er dejligt at der er et tidspunkt i vinteren, hvor man får lov til at tænde lys og samle alle dem man holder af. Det synes jeg godt man kan have brug for i de der kolde vintermåneder, så jeg er ret glad for jul.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Duft af appelsiner og julefrokoster med ens yndlingspersoner.

Har du en favorit-julekalender?

– Jeg har tre – ‘Pagten’, ‘Absalons Hemmelighed’ og ‘Jul i Valhal’. De havde alle sammen magiske elementer, og så tror jeg også, at på det tidspunkt jeg så dem, der var jeg bare mega meget i målgruppen, for jeg så dem da jeg var mindre.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR, Mastiff

En udfordring at spille Marie Louise

Isa Thorlacius har tidligere spillet Mathilde i tv-serien ‘BaseBoys’ på DR Ultra, men rollen som Mare Louise har været hendes hidtil største udfordring som skuespiller.

– Det har været en udfordring at spille Marie Louise. Der er en kæmpe kontrast mellem den tid, hun lever i og den tid, jeg lever i, men der er også forskel på vores personligheder. Hun er meget innovativ og videnskabsagtig, hvor jeg er mere rolig og kreativ. Og så er hun virkelig stædig. Jeg er ikke så stædig, men nogle gange ville jeg ønske, at jeg var mere stædig, siger Isa Thorlacius.

Efter sommerferien, når Isa Thorlacius er kommet hjem fra Filippinerne, skal hun begynde på ‘European Film College’ i Ebeltoft. Her skal hun både undervises i skuespil og produktion af film og tv-serier.

Søg