Ellen Hillingsø: Sådan er det at spille skurk

Tinka og Sjælens Spejl
Foto: Per Arnesen, TV 2

Ingen julekalender uden en ond skurk

Ellen Hillingsø spiller Ingi i TV 2’s julekalender ‘Tinka og Sjælens Spejl’, der fra sin fængselscelle i Ensomhedens Tårn forsøger at få hævn over Tinka og de andre nisser.

– Det er altid en fornøjelse at spille Ingi. Det er en dejlig sammensat karakter. Hun er jo vidunderlig grusom, vidunderlig ulykkelig og meget, meget rasende, og det er bare virkelig sjovt at spille som skuespiller, fortæller Ellen Hillingsø til Juleweb.dk

Hvordan er det at spille skurk?

– Det interessante er, at skurken oplever jo ikke sig selv som skurk, fordi skurken forsvarer jo SIN sandhed og SIN virkelighed, som vedkommende synes er det væsentligste i hele verden. Så Ingi oplever de andre som skurke, og Tinka jo som hovedskurk, fordi hun ikke forstår, at det er Ingis måde at regere på, der er det rigtige.

Tinka og Sjælens Spejl
Foto: Cosmo Film, TV 2

Kommer i julestemning bare af at tænke på jul

Selvom Ellen Hillingsø i julekalenderen forsøger at gøre alt hvad hun kan for at ødelægge julen for Tinka og de andre nisser, så elsker hun højtiden i virkelighedens verden.

– Jeg holder meget af jul. Jeg synes jul er et dejligt tidspunkt på året. Det er mørkt, man hygger sig, man sidder sammen indenfor og man ser julekalender sammen.

Hvad kan få dig i julestemning?

Nu er jeg jo et ret fantasifuldt menneske, så jeg kan nærmest bare tænke på jul, så kommer jeg i julestemning. Men ellers når mig og min meget gode veninde sætter datoen i kalenderen for, hvornår vi skal julebage. Det gør mig i rigtig meget julehumør.

Tinka og Sjælens Spejl
Foto: Cosmo Film, TV 2

Hvordan skal du fejre jul i år?

– Jeg skal fejre jul med min familie. Det kører på sådan en rutine hos min svigerfamilie og min egen familie. Vi bytter hvert andet år.

– Vi spiser meget gås – i hvert fald hjemme hos mine forældre spiser vi gås. Så går vi i kirke juleaften. Jeg holder meget af at gå i kirke juleaften. Det synes jeg er meget dejligt, og jeg elsker hele juleevangeliet og julesalmerne. Så tænker jeg altid, når jeg sidder i kirken og hører julesalmerne, at disse sange har jeg hørt hele mit liv. Det kan jeg godt lide.

Hvad er din favorit-julekalender?

– Jeg synes jo simpelthen at hele Tinka-trilogien er helt suveræn. Også fordi jeg synes at Josephine er så vidunderlig en skuespiller, som hun er. Men jeg har jo fået lov til at være med i rigtig mange fine julekalendere. ’Absalons Hemmelighed’ er også en dejlig julekalender, vil jeg sige.

– Og så fra min barndom står ‘Vinterbyøster’ og ’Jullerup Færgeby’ som noget særligt. Jeg kan huske, hvordan vi sad og klippe-klistrede, og så kom der ’Vinterbyøster’, og det sjove ved den julekalender var, at min far grinede af nogle ting, som jeg ikke helt forstod hvad var. Så der var altså også noget til de voksne, og det synes jeg kendetegner en god julekalender.

VIDEO: Se hele interviewet med Ellen Hillingsø

Søg