Maximillian fra Julehjertets Hemmelighed holder jul både den 24. og 25. december

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Bastian Schiøtt, DR

17-årige Maximillian Henriques Hale spiller Rasmus Høst i DR’s julekalender ‘Julehjertets Hemmelighed’.

Han elsker jul, men julen i hans familie er en smule anderledes, end den er i de fleste andre danskeres.

Hans far er amerikaner, mens hans mor er dansker, og derfor holder familien både jul den 24. og 25. december.

Gaverne bliver delt i to, så han får den ene halvdel den 24. december om aftenen, ligesom vi normalt gør det i Danmark, og den anden halvdel får han den 25. december om morgenen, ligesom man gør det i USA.

– Det er fedt. Hvis man tænker med et ‘børne-mindset’, så er der jo stadig noget at glæde sig til med gaver efter den 24., men det er også bare mega hyggeligt om morgenen at sidde og have pyjamas på, spise morgenmad sammen med familien og så åbne gaver, fortæller Maximillian Henriques Hale til Juleweb.dk

Kan du så bedst lide den danske måde at gøre tingene på eller den amerikanske?

– Jeg ved det faktisk ikke. Jeg tror måske bedst, at jeg kan lide den danske, fordi der er også middag – og der er også meget hygge dér. Jeg synes det er fedt, at jeg kan gøre begge dele.

Julehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Hvad synes du om jul?

– Jeg elsker jul. Det er skide hyggeligt, og jeg har været i julestemning i lang tid, mens vi har filmet. Vi filmede faktisk mens det var jul, så det var dobbelt op ekstra godt.

Hvad kan få dig i julestemning?

– Julekalendere og sne selvfølgelig. Jeg elsker sne.

Hvordan er det at være med i en julekalender?

– Det er ret vildt. Det er jo noget, man altid har tænkt over. Alle ved hvad julekalendere er, og alle har set det, så selv at være en del af det, det er vildt. Det er mig selv nu, der er en del af den verden.

Har du en favorit-julekalender?

– Jeg har et par stykker. Jeg kunne virkelig godt lide ’Pagten’. Det var en mega god julekalender. Det er en klassiker – også med en af de bedste sange. Så synes jeg også, at ’Tidsrejsen’ var god. Den kunne jeg virkelig også godt lide.

VIDEO: Se hele interviewet med Maximillian Henriques Hale

Søg