Den Anden Verden bliver vist på tysk tv

Den Anden Verden
Foto: Per Arnesen, DR

Den tyske børnekanal KIKA, der er ejet af de to public service tv-stationer ARD og ZDF, har fået smag for de danske julekalendere.

Tidligere har ‘Tidsrejsen’, ‘Tinkas Juleeventyr’ og ‘Tinka og Kongespillet’ været vist på kanalen, og fra i aften kan tyske børn opleve DR’s julekalender fra 2016 ‘Den Anden Verden’.

Julekalenderen har på tysk fået titlen ‘In Anderen Welten’. Der bliver sendt to afsnit alle hverdagsaftener fra klokken 20.10 frem til jul.

– ‘Den Anden Verden’ er en speciel serie, som kombinerer mange ting. Det er en nutidig og moderne historiefortælling i julede omgivelsen, samtidig med at serien er flot produceret. Hos Bayerischer Rundfunk er vi meget glade for at have købt retten til at vise DR-julekalenderen og samtidig også har haft mulighed for at dubbe den til KIKA, siger Birgitta Kaßeckert, der er leder af ARD’s afdeling for børneindhold.

Foto: Per Arnesen, DR

En verden med karakterne fra Grimms eventyr

‘Den Anden Verden’ handler om de to tvillingesøstre Sara og Anna, der bruger meget af deres fritid på at lave teater. Sara spiller hovedrollen i årets juleforestilling på teatret, mens Anna, der lider af sceneskræk, arbejder som sufflør.

Sara er forelsket i Janus, der spiller prinsen i forestillingen. Desværre har Janus allerede en kæreste, og det gør Sara meget frustreret, at han ikke vil kysse hende under prøverne.

En aften er Sara og Anna nede ved åen for blandt andet at snakke om Saras kærestesorger. Sara bliver overmodig og kravler op på rækværket af en bro. Pludselig mister hun balancen og falder ned i det iskolde vand.

Vandet er magisk, og mens Anna kæmper for at få hende op ad åen og redde hendes liv, bliver Sara suget ind i en eventyrverden befolket med figurerne fra Brødrene Grimms eventyr.

Her bliver hun forelsket i en flot prins, men for at hun kan være sammen med ham må hun både prøve at være Snehvide, Askepot og Grethe.

Foto: Bo Tengberg, DR

Tysk distributør fik ideen

‘Den Anden Verden’ er faktisk i forvejen en lille smule tysk. Ideen til at lave en julekalender om Brødrene Grimms eventyr kom fra den tyske distributør Klaus Rasmussen, der er født og opvokset i Danmark.

Han havde egentlig forestillet sig en julekalender, der skulle produceres som et samarbejde mellem DR og en tysk tv-station. Det endte dog med at blive DR alene, der lavede serien.

DR lod manuskriptforfatterne Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig udvikle historien. De to havde tidligere skrevet ‘Jesus og Josefine og ‘Mikkel og Guldkortet’ til TV 2.

De fleste af de gamle folkeeventyr handler om at gå fra barndommen til voksenlivet, og derfor valgte forfatterparret at lade det blive temaet i julekalenderen.

Skuespillerne i julekalenderen er blandt andre Caroline Vedel, Fanny Bornedal, Andreas Jessen, Lars Brygmann, Christine Albeck Børge og Sofie Gråbøl.

Søg