Josephine Højbjerg: Jeg er vokset op med Tinka

Tinka og Sjaelens Spejl
Foto: Per Arnesen, TV 2

Den 1. december er der premiere på TV 2’s nye julekalender, ‘Tinka og Sjælens Spejl’, der er det tredje kapitel i fortællingen om nissepigen Tinka.

Hovedrollen som Tinka bliver spillet af Josephine Chavarria Højbjerg, der har brugt en stor del af sit teenageliv på at lave de tre julekalendere i serien. Hun blev castet til rollen i 2016.

– Det er dejligt at spille Tinka igen. Det er jo lidt som at komme hjem på en eller anden måde, fordi det bare har fulgt én så længe. Jeg startede jo, da jeg var 13-14 år og nu fylder jeg 20 år til januar, så jeg er vokset ret meget op med Tinka og har gennemgået ret meget, mens jeg har spillet det, fortæller Josephine Chavarria Højbjerg til Juleweb.dk

Tinka og Sjaelens Spejl
Foto: Cosmo Film, TV 2

Fra barn til voksen

At skuespilleren bag Tinka er blevet fem år ældre, siden hun lavede den første julekalender i serien, kommer også til at kunne ses i den måde Tinka er på i den nye julekalender.

– Generelt gennem sæsonerne er Tinka blevet meget mere moden, ligesom jeg selv er i mit private liv. I den alder sker der bare så mange ting. Man udvikler sig så meget, prøver en masse ting og kommer ud for nogle helt andre problemer, end man gør når man er de der 13-14 år, siger Josephine Chavarria Højbjerg:

– Hun er blevet en ung kvinde og har fået langt mere ansvar. Hun er førstenisse og har lavet den her samling, som der er ret store problemer med. Men hun er klart blevet ældre på alle mulige punkter og har fået nogle helt andre ting at kæmpe med.

Tinka og Sjaelens Spejl
Foto: Per Arnesen, TV 2

Kan nu fokusere 100 % på skuespil

Også i Josephine Chavarria Højbjergs private liv er der sket store ændringer, siden hun senest spillede Tinka.

– Jeg er blevet færdig med gymnasiet. Det er en stor ting, som jeg har ventet på længe. Jeg har været lidt begrænset af at gå i gymnasiet. Der er jo en hel masse ting som fravær, store opgaver og alt muligt, som man skal lave og holde styr på, og det har været lidt svært at forene med skuespillet, som jo virkelig er et fuldtidsjob, når man er i gang med de perioder, siger Josephine Chavarria Højbjerg:

– Så har jeg også lavet nogle forskellige andre roller, og jeg har en ny rolle, som jeg skal lave til næste år, og som jeg glæder mig vildt meget til. Den kommer til at vise en meget ny side af mig, så det bliver spændende.

VIDEO: Se hele interviewet med Josephine Chavarria Højbjerg

Søg