TV 2’s julekalender 2022 er udkommet

Tinka og Sjaelens Spejl TV 2 Julekalender 2022
Illustration: Flemming Schmidt, TV 2

Et sikkert tegn på at julen nærmer sig er, når årets tv-julekalendere begynder at dukke op i butikkerne.

Det er nu muligt at købe årets julekalender fra TV 2. ‘Tinka og Sjælens Spejl’ er det tredje kapitel i fortællingen om nissepigen Tinka og hendes ven menneskedrengen Lasse.

Julekalenderen koster 49 kroner og kan købes i BR, Føtex, Bilka, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Coop 365, Fakta, Meny, Spar, Min Købmand, Irma, Løvbjerg, Legekæden, Bog & Idé, BOGhandleren, Kon-Tur, Børnenes Boghandel, coop.dk, nemlig.com og Salling Stormagasin.

Traditionen tro går overskuddet fra salget af TV 2’s julekalender til de fem Julemærkehjem, som hvert år hjælper næsten 1.000 børn i Danmark med at tackle problemer med blandt andet mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt.

Tinka og Sjaelens Spejl
Foto: TV 2

En overraskelse venter Tinka

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter fra de fire regioner i Nissernes Rige og et enkelt menneske sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen.

I ‘Tinka og Sjælens Spejl’ har Tinka endnu ikke fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig. Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka og Lasse efter svar i menneskenes verden.

Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv, og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

Samtalespil TV 2 Julekalender 2022
Foto: TV 2

Spil bag lågerne

Der er god grund til at gemme lågerne fra årets julekalender.

På bagsiden af lågerne gemmer der sig nemlig et ‘samtale-spil’, som er lavet af firmaet ‘Small Talk – Big Questions’ og Julemærkehjemmene. Hver dag vil der være et nyt spørgsmål, der handler om jul, bæredygtighed, hygge, julemærker og værdier.

For eksempel: Hvilken julekalender på tv er den bedste? Hjælper du nogle i julen, som har mindre end dig? Har din familie en vane, som kan gøres mere bæredygtig? Hvad skal man gøre for at gøre dig glad?

Når sidste låge er åbnet, kan bagsiden af julekalenderen foldes til en æske, som man kan gemme alle spørgsmålene i.

Tinka og Sjaelens Spejl Samlekort 2022
Foto: TV 2

Samlekort og nissehue

Igen i år er der mulighed for at samle på kort med karaktererne fra TV 2’s julekalender.

Samlekortene kan fås fra den 11. november og frem til juleaften. Hver gang man handler for 100 kroner i Bilka, Føtex eller BR, får man en pakke med fire kort. På Bornholm, Samsø og Ærø kan man få samlekortene i Netto.

Man kan også købe et samlealbum til sine kort, hvor der er mere info om ‘Tinka og Sjælens Spejl’ og forskellige opgaver.

Desuden er der mulighed for at købe en Tinka-nissehue til 12 kroner, hvoraf de to kroner går til Julemærkehjemmene.

Søg