Optagelserne er i gang til fortsættelsen af Julehjertets Hemmelighed

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, FilmFyn

Årets julekalender på DR 1, ‘Julehjertets Hemmelighed’, kommer ikke til at slutte den 24. december.

Julekalenderen bliver efterfulgt af en tv-serie i otte afsnit, der skal sendes som ‘påskekalender’ i 2023.

‘Troldehjertets Hemmelighed’ kommer fortsættelsen til at hedde, og optagelserne til serien er i fuld gang på Fyn, hvor optagelserne til ‘Julehjertets Hemmelighed’ også foregik tidligere på året.

Selvom de otte nye afsnit kommer til at blive vist i påsken, så foregår handlingen omkring midsommer.

Handlingen

Det er tæt på midsommer og den 13-årige Karen bager kager på livet løs i sin lille butik. Det helt store samtaleemne i byen er forlovelsen mellem Karens storebror, den fattige staldkarl Rasmus og herregårdsdatteren Marie Louise.

Pludselig dukker en pige ved navn Rebekka op i byen. Hun er sjov og vild – og hende og Karen bliver hurtigt veninder. Kort tid efter dukker endnu en fremmed op i byen. En mystisk mand ved navn Cornelius. Han siger, at han leder efter en trold og har et magisk troldehjerte med til at hjælpe sig.

Herefter tager handlingen hurtigt fart og Karen skal både bruge hjælp fra en gammel skovkone, to 10-årige, en særlig kage og alt sit mod og kærlighed, hvis hun skal undgå et muligt troldeangreb i den lille by og beskytte dem, hun holder af.

Samme skuespillere

Skuespillerne i ‘Troldehjertets Hemmelighed’ er stort set de samme som i ‘Julehjertets Hemmelighed’ med et par nye iblandt.

Hovedrollen som Karen bliver spillet af Karla Larsen Moltsen og Rebekka bliver spillet af Lova Rudolph.

Derudover medvirker blandt andre også Esben Dalgaard, Mia Lyhne, Ditte Ylva Olsen, Lise Baastrup, Vigga Bro, Rasmus Bruun, Anders Brink Madsen, Isa Thorlacius og Maximilian Hale i serien.

Vinterlandskab er skiftet ud med sommerlandskab

Optagelserne til ‘Troldehjertets Hemmelighed’ foregår blandt andet i Den Fynske Landsby i Odense og på Erholm Gods ved Aarup.

– Det er fantastisk at være tilbage på Fyn og nu filme igen på mange af de samme locations som til julekalenderen i vinters, men nu i smukke sommerfarver, blå himmel og fuglefløjt i ørene, siger Mia Marie Borup, der er producent på tv-serien:

– Vi følte slet ikke, vi var færdige med at fortælle videre i det kæmpe store univers vi har skabt til julekalenderen. Det, at kunne fortælle videre om karaktererne i samme univers og locations, men på en ny måde visuelt, har været meget inspirerende og vi glæder os til at vise danskerne den her helt igennem magiske fortælling.

‘Troldehjertets Hemmelighed’ bliver lavet af Mastiff i samarbejde med FilmFyn.

Manuskriptet er skrevet af Jesper N. Christensen, der også var med til at skrive ‘Julehjertets Hemmelighed’. Jacob Bitsch er instruktør.

Søg