Oscar fra Kometernes Jul: Sådan ligner jeg Johannes

Kometernes Jul
Foto: Henrik Petit, TV 2

Oscar Dietz spiller den 19-årige udgave af Johannes i TV 2’s julekalender ’Kometernes Jul’, der sammen med Mie er strandet på Planet 9.

I modsætning til Mie, der er eventyrlysten og har masser af gåpåmod, er Johannes forsigtig og tilbageholdende med at kaste sig ud i nye ting.

– Han sørger ligesom for at tage en chance for lidt i stedet for en chance for meget. Men alt det bliver han jo nødt til at lave om på, når han lige pludselig står i den her situation på Planet 9, som han selv skal løse, fortæller han til Juleweb.dk:

– Så han har en stor karakterudvikling, hvor han bliver lidt ældre på en eller anden måde, end han egentlig er, fordi han pludselig står i nogle store problemer, som en voksen egentlig burde løse for ham.

Kometernes Jul
Foto: Henrik Petit, TV 2

Kunne du bruge noget fra dig selv i den rolle?

– Det kunne jeg helt klart. Da jeg var yngre, mistede jeg min far, og dér var der også det der med at man pludselig står i nogle situationer, hvor man står overfor en kæmpe ændring i sit liv, og hvor man ligesom skal lære at agere i det og blive lidt ældre, end man i virkeligheden bør være.

– Det er lidt på nogen punkter det samme der sker med Johannes. Alt ændrer sig. Alt det han kender er pludselig anderledes. Og hvad der ligesom sker, når man går igennem det, der kunne jeg jo bruge noget fra mit eget liv.

Hvad er din favorit-julekalender?

Det må være ’Pagten’. Det er i hvert fald den, jeg husker mest. Når jeg tænker julekalender, så er det den første, der popper op i hovedet på mig. Jeg tror, det var lige den helt rigtige alder jeg havde, da den blev sendt. Nu er det jo selvfølgelig ’Kometernes Jul’, der er min favorit.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Hvad synes du om jul?

– Jeg elsker jul. Det er jo en virkelig, virkelig dejlig tid på året, hvor man har tid til at se dem man elsker og sin familie, og ligesom kan få et afbræk fra alt det som man går og roder med og stresser over i hverdagen.

– Så kan man pludselig være sammen i nogle dage, hvor man bare kun er i dét og ligesom får snakket ordentligt med hinanden i et stille og roligt tempo. Det er en højtid, der handler om glæde. Det kan jo ikke blive meget federe.

Er du sådan én, der pynter meget op til jul?

– Nu er jeg jo flyttet hjemmefra for halvandet år siden, og det er simpelthen skamfuldt så lille en mængde julepynt, jeg har derhjemme. Vi har lige fået et lys-træ ude på altanen, så det er lidt julet, men jeg tænker helt sikkert at ’oppe mit game’ i år. Jeg synes, det var lidt pinligt sidste år, at der ikke var pyntet ordentligt op, så jeg håber, at jeg bliver lidt bedre til det i år.

VIDEO: Se hele interviewet med Oscar Dietz

Søg