Andreas Odbjerg bag titelsangen til Kometernes Jul

Andreas Odbjerg Kometernes Jul
Foto: Sarah Buthmann og Christian Geisnæs, TV 2

Titelsangen til TV 2’s nye julekalender – ‘Kometernes Jul’ – er skrevet og bliver sunget af 33-årige Andreas Odbjerg.

Andreas Odbjerg har i løbet af 2021 gjort sig bemærket på danske musikscene med hittene ‘I morgen er det også en dag’, ‘Penge ind penge ud’ og ‘Stor Mand’.

Hans nye julesang hedder ‘God jul’ og kan fra fredag den 19. november blandt andet streames og downloades på Spotify og iTunes.

– Det er en kæmpe ære at få lov til at levere musik til noget så stort og bredt som den årlige julekalender. At indholdet af Kometernes Jul er voldsomt dope er så bare et kæmpe plus. God jul – det skal det nok blive, skriver Andreas Odbjerg på sin Instagram-profil.

En kosmisk rejse

‘Kometernes Jul’ handler om de fire børn Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i Astro Camp – et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik.

Ved et uheld teleporteres Mie og Johannes til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før det er for sent.

Noor og Elias får hjælp af deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker Anna. Samtidig skal de forsøge at skjule, hvad der er sket, for både deres forældre og AstroCampens leder Bolette-Henriette.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Skal vække interesse for naturvidenskab

Den nye julekalender er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film, der skal gøre børn interesserede i naturvidenskab.

I 2022 er det 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor vil Niels Bohr Institutet gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, og fejringen af jubilæet bliver skudt i gang allerede i december med en julekalender.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email