Ny mulighed for at opleve DR’s julekalender-udstilling på Frederiksborg Slot

DR's Julekalender-udstilling på Frederiksborg Slot 2021
Pressefoto: Det Nationalhistoriske Museum

Det var ikke mange, der nåede at se DR’s udstilling om julekalenderens historie på Frederiksborg Slot i Hillerød, inden Regeringen i midten af december besluttede at lukke alle museer i Danmark for besøg på grund af et højt antal corona-smittede.

Nu vender udstillingen dog tilbage til slottet, så de danskere, der ikke nåede at se den sidste år, får endnu en chance.

Udstillingen åbner lørdag den 27. november og kan opleves indtil den 2. januar.

DR's Julekalender-udstilling på Frederiksborg Slot 2021
Foto: Det Nationalhistoriske Museum

Eldorado for julekalenderfans

Udstillingen indeholder kostumer og rekvisitter fra en lang række af DR’s julekalendere gennem tiden – blandt andet Nissebanden, Jul på Slottet, Bamses Julerejse, Pagten, Absalons Hemmelighed, Ramajetternes Jul og Theo & Den Magiske Talisman.

Derudover kan man se dukkerne fra Jullerup Færgeby, Vinterbyøster, Kikkebakke Boligby og Magnus Tagmus, og en komplet samling af alle de U-landskalendere, DR har udgivet siden 1962.

Der er også kostumer og rekvisitter fra årets julekalender på DR 1 ‘Tidsrejsen’ og sidste års julekalender ‘Julefeber’.

– Julekalenderne har været et samlingspunkt i familier og blandt danskere i fem årtier, og i udstillingen fortæller vi julekalenderens historie samtidig med, at man kan opleve de magiske kjoler, dragter og dukker, der har givet og stadig giver, seerne indblik i historiske perioder såvel som eventyrgenren, siger Mette Skougaard, der er museumsdirektør på Frederiksborg Slot.

Søg