Rekvisitterne fra The Julekalender vender hjem til Søgaarden

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

I år er det 30 år siden, at ‘The Julekalender’ blev optaget og klippet på Søgaarden i Hørning udenfor Aarhus.

Dengang var gården ejet af filmselskabet ‘Saks Film’, der stod bag produktionen af ‘The Julekalender’, men i dag er den hjem for kunstmuseet ‘Galleri Art Expo’.

I anledning af julekalenderens jubilæum har museet dog besluttet, at rekvisitterne fra ‘The Julekalender’ skal udstilles i de samme lokaler, hvor optagelserne og redigeringen foregik i 1991.

Siden 2014 har rekvisitterne fra ‘The Julekalender’ hvert år været udstillet forskellige steder i Jylland, men nu vender de altså for en kort periode ‘hjem’ til det sted, hvor det hele begyndte.

Udstillingen åbner lørdag den 13. november og kan opleves frem til den 30. december.

Foredrag med julekalenderens producer

To gange i november og december besøger producer Hans-Erik Saks gården for at holde foredrag om julekalenderens tilblivelse og livet på Søgaarden, dengang den var et filmstudie.

Første gang er i forbindelse med åbningen af udstillingen lørdag den 13. november klokken 10, og anden gang er den 9. december klokken 19.

I 2018 udgav Hans-Erik Saks også en bog om tilblivelsen af ‘The Julekalender’ og historien om hans filmselskab.

Mulighed for at downloade kravlenisser

På hjemmesiden thejulekalender.dk kan man i løbet af november og december læse mere om udstillingen og downloade de klassiske ‘The Julekalender’-kravlenisser, der blev udgivet af chips-producenten ‘Part Foods Snack Time’ som reklame i 1991.

Kravlenisserne blev revet væk og er på trods af stor efterspørgsel fra fans aldrig blevet genoptrykt.

Søg