TV 2’s julekalender 2021 er udkommet

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs og Sofie Lind Mesterton, TV 2

Et sikkert tegn på at julen nærmer sig er, når årets tv-julekalendere begynder at dukke op i butikkerne.

Fra på mandag den 11. oktober er det muligt at købe årets julekalender fra TV 2 – ‘Kometernes Jul’ – der har naturvidenskab som omdrejningspunkt.

Bag ved lågerne er der QR-koder, som kan bruges til at låse op for digitale aktiviteter, og så bliver det igen i år muligt at samle på kort med karaktererne fra TV 2’s julekalender.

Kometernes Jul - TV 2's Julekalender 2021
Foto: Sofie Lind Mesterton, TV 2

En kosmisk rejse

‘Kometernes Jul’ handler om de fire børn Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i Astro Camp – et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik.

Ved et uheld teleporteres Mie og Johannes til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før det er for sent.

Noor og Elias får hjælp af deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker Anna. Samtidig skal de forsøge at skjule, hvad der er sket, for både deres forældre og Astro Campens leder Bolette-Henriette.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Skal vække interesse for naturvidenskab

Den nye julekalender er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film, der skal gøre børn interesserede i naturvidenskab.

I 2022 er det 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor vil Niels Bohr Institutet gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, og fejringen af jubilæet bliver skudt i gang allerede i december med en julekalender.

Julemærkehjemmet Fjordmark
Foto: Ole Jeppesen, Julemærkefonden

Overskud går til julemærkehjemmene

Julekalenderen koster 45 kroner og kan købes i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta, Bilka, Føtex, Fætter BR, Spar, Meny, Min Købmand, Irma, Salling Stormagasin, Kon-Tur og Bog & Idé.

Traditionen tro går overskuddet fra salget af TV 2’s julekalender til de fem julemærkehjem, som hvert år hjælper næsten 1.000 børn i Danmark med at tackle mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt.

Kometernes Jul Samlekort

Samlekort

Igen i år kommer der samlekort til TV 2’s julekalender.

Der er 50 forskellige kort. Man får en pakke med fire kort hver gang man handler for 100 kroner i Kvickly, SuperBrugsen eller Dagli’Brugsen fra den 12. november. Det er også muligt at købe et samlealbum til kortene.

Søg