Tredje film om Julemandens Datter på vej

Julemandens Datter
Foto: Martin Dam, Deluca Film

Holdet bag de to film om ‘Julemandens Datter’ vil gerne afslutte historien om den heroiske pige med en tredje spillefilm.

Derfor er filmselskabet Deluca Film lige nu ved at skaffe økonomisk opbakning til at lave en ny film, der skal handle om Julemandens Datter som teenager.

Ligesom de to første film i serien skal 3’eren optages i Viborg Kommune. Byrådet besluttede nemlig onsdag aften at støtte filmoptagelserne med to millioner kroner.

Julemandens Datter er blevet teenager

I den tredje film er Julemandens Datter, Lucia, blevet en rigtig teenager. Hun flirter med Valdemar fra klassen, skændes med sine forældre og er nu en af de store elever på Julemandsskolen. Alt er godt… indtil en konfus rektor på et stormøde pludselig aflyser julen.

Rektoren er slet ikke sig selv. Et genopstået traume fra hans tid som julemand i 1882 har gjort ham fjern, ulykkelig og overbevist om, at julen er kilden til ulykke.

I et eventyrligt cirkus finder Lucia, sammen med drengen Elias, en magisk tidskasse. Via den rejser de to tilbage til 1882’ernes Viborg, for at finde ud af hvad der skete med rektor og stoppe det, så han ikke aflyser julen.

Juleaften 1882 er rektor blevet berøvet alle julegaver af en børne-tyvebande, anført af den sleske Belsnickel. Lucia og Elias må stoppe tyveriet, inden de kan rejse hjem til nutiden, og se om de har reddet rektor og julen.

Skuespillere vender tilbage i deres roller

Skuespillerne fra de to første film om ‘Julemandens Datter’ vender tilbage i deres roller i den nye film.

15-årige Ella Testa Kusk spiller hovedrollen som Lucia. Martin Buch spiller julemanden Julius, Mia Lyhne spiller julemandens kone Claudia og Ulf Pilgaard spiller rektoren på Julemandsskolen.

Filmen bliver skrevet af Lars Therkildsen og instrueret af Christian Dyekjær. Den forventes at få premiere i november 2022.

Deluca Film har, udover de to film om ‘Julemandens Datter’, lavet to julekalendere til TV 2 – ‘Ludvig og Julemanden’ og ‘Tvillingerne og Julemanden’ – der i 2015 blev efterfulgt af spillefilmen ‘Emma og Julemanden’. Sidstnævnte blev også optaget i Viborg Kommune.

Søg