Tidsrejsen bliver DR’s julekalender 2021

Foto: Tine Harden, DR

Årets julekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Tidsrejsen’ fra 2014. Det oplyser DR’s Programservice til Juleweb.dk

Julekalenderen er en vaskeægte science fiction-historie, der både foregår i fortiden, nutiden og fremtiden. Den er tidligere blevet beskrevet som ‘Tilbage til fremtiden’, der møder den romantiske komedie.

Da ‘Tidsrejsen’ havde premiere i 2014, var der i gennemsnit over en million seere til hvert afsnit. Efterfølgende vandt julekalenderen prisen som ‘Årets Korte Tv-serie’ ved Robert-prisuddelingen i februar 2015.

Sofie får en gyro af sin farfar

‘Tidsrejsen’ handler om Sofie, der er træt af at være skilsmissebarn. Hendes største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan holde jul som i gamle dage.

Sofies farfar er opfinder, og Sofie elsker at hjælpe ham i hans værksted. Den 1. december giver farfaren hende en meget speciel kalendergave – en gyro. Farfaren håber, at Sofie måske kan få den til at virke. Gyroen kan nemlig bruges til at bøje tid og sted, så man kan lave en tidsmaskine.

Foto: Tine Harden, DR

Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af drengen Dixie, der lige er begyndt i hendes klasse. Dixie ved en hel masse om Sofie og hendes familie, og det undrer hende.

Endnu mere mystisk er det, at Dixie pludselig er dukket op i et gammelt filmklip, hun har på sin computer fra en juleaften for mange år siden.

Hvem er Dixie? Hvor kommer han fra? Og hvem er de to hemmelige agenter, der følger efter ham?

Kendte skuespillere

Hovedrollerne som Sofie og Dixie bliver spillet af Bebiane Kreutzmann og Hannibal Harbo Rasmussen.

Derudover medvirker blandt andre også Lars Knutzon, Karen-Lise Mynter, Kurt Ravn, Stine Stengade, Søren Pilmark, Sigurd Holmen le Dous, Patricia Schumann og Rolf Hansen i julekalenderen.

Den er skrevet af Poul Berg og instrueret af Kaspar Munk. Titelsagen er skrevet og bliver sunget af Caroline Castell.

Søg