Julefeber vinder Robert-pris

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

‘Julefeber’ var en af de bedste tv-serier, der blev lavet i Danmark i 2020.

Det mener medlemmerne af ‘Danmarks Film Akademi’ i hvert fald, der lørdag aften udnævnte julekalenderen til ‘Årets Korte Tv-serie’ ved Robert-prisuddelingen.

Julekalenderen vandt prisen foran tv-serierne ’32’, ‘Cold Hawaii’, ‘SEX’ og ‘Noget om Emma’, der også var nomineret i kategorien.

– Vi er så lykkelige og taknemmelige. Prisen deler vi med det dygtigste og kærligste filmhold og de skønneste og modigste spillere, siger instruktør Natasha Arthy til Juleweb.dk

Tidligere vindere

Det er kun én gang tidligere lykkedes for en julekalender at vinde Robert-prisen for ‘Årets Korte Tv-serie’. Det var i 2018, da holdet bag ‘Tinkas Juleeventyr’ løb med prisen.

Derudover har to skuespillere gennem tiden vundet en Robert for deres roller i en julekalender.

I 2013 vandt Birthe Neumann prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ for sin rolle som grus-grevinden Vera i ‘Julestjerner’, og i 2017 vandt Bodil Jørgensen den samme pris for sine roller i ‘Rytteriets Jul’.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Ingen priser til skuespillere i år

I år var Bodil Jørgensen igen nomineret til prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ for sin rolle som mormor i ‘Julefeber’. Det lykkedes dog ikke for hende at vinde prisen denne gang.

Heller ikke Joachim Fjelstrup eller Peter Frödin, der begge var nomineret til prisen som ‘Årets Mandlige Birolle i en Tv-serie’, vandt den.

Der var heller ingen priser til julefilmene ‘Malous Jul’ og ‘Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters Krystal’.

Søg