Historisk: Julesang ligger nummer 1 for andet år i træk

Det sker meget sjældent, at en julesang når toppen af den prestigefyldte amerikanske hitliste Billboard Hot 100. Faktisk er det kun sket to gange i historien.

I 1958 nåede ‘The Chipmunk Song’ (Christmas Don’t Be Late) med David Seville og ‘De Frække Jordegern’ at ligge nummer 1 på listen i fire uger, og sidste år lykkedes det – efter 25 år – endelig for Mariah Carey at få juleklassikeren ‘All I Want For Christmas Is You’ til at indtage førstepladsen.

Nu er der dog sket noget historisk. ‘All I Want For Christmas Is You’ har igen i år ramt førstepladsen og er dermed den eneste julesang nogensinde, der har prøvet at ligge nummer 1 to år i træk.

Ligger Mariah Carey også nummer 1 på næste uges hitliste, vil ‘All I Want For Christmas Is You’ samlet have haft førstepladsen i fem uger og vil dermed være den julesang nogensinde, der har ligget nummer 1 i længst tid.

Kom ikke på hitlisten i 1994

‘All I Want For Christmas Is You’ udkom oprindeligt i 1994, men på grund af en teknikalitet var sangen dengang ikke at finde på Billboard-listen.

Sangen blev nemlig udgivet som en del af en EP – ikke som en single – og derfor kunne den ikke komme på listen. Sangen blev først udgivet som single i år 2000, hvorefter den flere gange har været at finde på Top 100-listen ved juletid.

Sangen fik især et boost i popularitet, da den i 2003 var med i filmen ‘Love Actually’, og i 2011, da Mariah Carey genindspillede sangen som en duet med Justin Bieber.

Da ‘All I Want For Christmas Is You’ sidste år havde 25 års jubilæum blev den spillet så meget i radioen og på diverse streamingtjenester, at den endelig ramte førstepladsen.

Mariah Carey fejrede førstepladsen ved at udgive en ny musikvideo til den 25 år gamle julesang.

Ny genindspilning fra Mariah Carey

Mariah Carey har også i år haft travlt med at genindspille gamle juleklassikere.

I begyndelsen af december udgav hun en ny version af sangen ‘Oh Santa’ fra 2010 med Ariana Grande og Jennifer Hudson. Dén julesang har dog indtil videre kun ramt en plads som nummer 76.

Genindspilningen blev udgivet samtidig med, at en ny julekoncert med Mariah Carey havde premiere på streamingtjenesten Apple+.

I koncertfilmen er der krise på Nordpolen. Nisserne har mistet julestemningen på grund af corona, og derfor bliver der sendt bud efter Mariah Carey. Hun skal bringe julestemningen tilbage ved at synge for nisserne.

Søg