Maria fra Julefeber: Sådan fik jeg rollen

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

14-årige Maria Szigethy spiller den usikre balletdanserinde Frede i DR’s julekalender ‘Julefeber’.

Det er ikke første gang, hun gør sig bemærket på tv. Som bare 8-årig var hun på scenen til ‘Zulu Comedy Galla’, hvor hun fortalte jokes om de store danske komikere.

I 2017 dukkede hun igen op på tv i programmet ‘Danmark Har Talent’. Her var hun en del af duoen ‘Rica & Tudi’, der optrådte med en blanding af dans og komik. Faktisk var Peter Frödin så begejstret for deres audition, at han trykkede på sin guldknap og sendte dem direkte til semifinalen.

Første gang, Maria Szigethy hørte om ‘Julefeber’, var gennem hendes gudmor:

– Min gudmor sendte et link til mig fra sådan en castingside, hvor der stod, hvad de skulle bruge. Så prøvede jeg at sende en video ind, og så kom jeg til casting. Jeg har ikke rigtig prøvet sådan noget før, altså skuespil, så det var meget nyt for mig. Men så gik det bare bedre og bedre, og så fik jeg rollen. Så det er faktisk min gudmors skyld, fortæller Maria Szigethy til Juleweb.dk

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Vil gerne leve af skuespil

Efter at have prøvet at spille med i en julekalender, vil Maria Szigethy gerne fortsætte med at lave skuespil:

– Jeg synes jo, det er skide sjovt, og jeg elsker det. Jeg har altid godt kunnet lide at lave en form for skuespil, også fordi jeg har danset så meget. Jeg har aldrig været konkurrence-danser. Jeg har altid lavet shows, hvor man sådan kunne komme ud til mennesker, siger hun og fortsætter:

– Jeg elsker at lave alt muligt med ansigtet, så hvis jeg kan, så er det dét, jeg gerne vil leve af resten af livet. Men det er jo også sådan noget med, hvilke muligheder man får, og det kan jo også ændre sig. Men lige nu er det dét, jeg gerne vil.

Maria Szigethy er kusine til den kendte reality-stjerne Amalie Szigethy.

Søg