Kometernes Jul: TV 2’s julekalender 2021

Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Optagelserne til TV 2’s julekalender 2021 er i fuld gang. ‘Kometernes Jul’ hedder julekalenderen, der har naturvidenskab som omdrejningspunkt.

Budskabet i historien er klart: Sammen ved vi mere. For ingen ved alt, men hvis man slår sin viden, nysgerrighed og sine kundskaber sammen, kan man mere, end man tror.

En kosmisk rejse

‘Kometernes Jul’ handler om de fire børn Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i Astro Camp – et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik.

Ved et uheld teleporteres Mie og Johannes til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før det er for sent.

Noor og Elias får hjælp fra deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker Anna. Samtidig skal de skjule, hvad der er sket for både deres forældre og Astro Campens leder, Bolette-Henriette.

Det bliver en eventyrlig og kosmisk rejse, der bringer os fra Jorden til Planet 9, ind i laboratorier og ud i børnenes hjem, og som giver os en medrivende fortælling om videbegær i vores forunderlige univers.

Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Berømte skuespillere

Rollerne som Bolette-Henriette, Panda-Søren og Anna bliver spillet af Søs Egelind, Martin Greis-Rosenthal og Molly Egelind, mens Noor og Elias bliver spillet af Shireen Noor Rasool og Bertil Smith.

Mie og Johannes møder vi i to forskellige aldre, hvor Lille Mie og Lille Johannes bliver spillet af Anna Frederikke Heerulff Christiansen og Luca Richardt Ben Coker, mens Store Mie og Store Johannes bliver spillet af Alice Finn Caspersen og Oscar Dietz.

Castet tæller blandt andre også Kurt Ravn, Lotte Andersen, Laura Bro, Adam Ild Rohweder, Morten Hemmingsen, Özlem Saglanmak og Janus Nabil Bakrawi.

Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Et magisk juleeventyr

Julekalenderens hovedforfatter er Jenny Lund Madsen, der tidligere har været med til at skrive ‘Ludvig og Julemanden’, ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronnings Hjerte’, ‘Bedrag’, ‘Rita’, ‘Mercur’ og ‘Sjit Happens’.

– Vi glæder os til at byde seerne indenfor i en magisk verden, der kombinerer det genkendelige juleeventyr med elementer fra naturvidenskabens forunderlige univers. Vores håb er først og fremmest, at både børn og voksne vil mærke spændingen, grine med, men også føle sig inspireret til selv at dykke ned i verden omkring os med naturvidenskabelige briller, siger hun.

Instruktøren er Ask Hasselbalch, der tidligere har instrueret ‘Skammerens Datter II’ og ‘Antboy’-filmene.

– Selve historien rummer alle de følelser og stemninger, man kan forvente sig af en stærk julehistorie, og ‘Kometernes Jul’ bliver en julekalender fyldt med action og ramasjang, men også en serie med en stærk pointe om, at man er stærkest i fællesskab, siger han.

Julekalenderen bliver produceret af Nordisk Film, der tidligere også har stået bag ‘Olsen-Bandens Første Kup’, ‘Pyrus i Alletiders Eventyr’ og ‘Jul på Kronborg’.

Skal vække interesse for naturvidenskab

‘Kometernes Jul’ er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film.

I 2022 er det 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor vil Niels Bohr Institutet gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, og fejringen af jubilæet bliver skudt i gang allerede i december 2021 med en ny julekalender på TV 2.

Projektet er støttet af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond, der alle har et ønske om at fremme interessen og nysgerrigheden for naturvidenskab hos børn og unge.

Søg