Peter Frödin: Meget varmt at lave julekalender om sommeren

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Peter Frödin spiller balletmesteren på Det Kongelige Teater i DR’s nye julekalender ‘Julefeber’.

Det er langt fra første gang, at han er med i en julekalender. I år kan han også opleves i ‘Grethes Jul’ på TV 2, i 2017 spillede han den afdankede storcenter-nisse Laban i ‘Labans Jul’ på DR 2, og i 2005 var han guden Heimdal i ‘Jul i Valhal’.

– Jeg har været med i julekalendere før, og det er altid hyggeligt og dejligt at lave. Jeg elsker julen. Men man laver det jo om foråret og om sommeren, og det kan hurtigt blive varmt. Da vi lavede ’Jul i Valhal’, var det helt vanvittigt, for der havde vi uldtøj, parykker, fuldskæg og brynje i metal på. I denne her julekalender, der foregår alle mine scener indenfor, så det var noget lidt andet, siger Peter Frödin til Juleweb.dk

Foto: Thomas Marott, TV 2

Sagde ja med det samme

Peter Frödin sagde ‘ja’ med det samme, da instruktør Natasha Arthy ringede til ham og spurgte, om han ville være med i ‘Julefeber’.

– Jeg elsker Natasha Arthy, og jeg synes, hun er vidunderlig, super talentfuld og laver nogle fantastiske ting. Vi lavede en dejlig børnefilm sammen i 2000, ‘Mirakel’, som jeg stadig synes er fantastisk, så jeg blev enormt glad for at hun ringede og spurgte, om jeg ville være med, fortæller han.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Corona stoppede pludselig optagelserne

Optagelserne til ’Julefeber’ gik i gang i efteråret 2019 og skulle egentlig have været færdige i slutningen i maj. Men pludselig blev produktionen stoppet i midten af marts, da Mette Frederiksen lukkede hele landet ned på grund af COVID-19.

– Det er jo en meget mærkelig tid vi er i med hensyn til corona. Så optagelserne blev lagt ned i næsten to måneder, midt i det hele ligesom alt andet. Men så gudskelov, så blev der lavet nogle ændringer og vi lavede et mindre hold, og så fik vi lov til at gå i gang igen og blev gudskelov færdig med det hele, fortæller Peter Frödin.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Elsker julen

Peter Frödin elsker julen, og han glæder sig meget til at fejre den i år med sin familie.

– Jeg skal fejre jul med min familie. Vi er meget traditionelle på det område. Vi får and og flæskesteg, og jeg laver en masse mad i tre dage. Jeg elsker at lave mad. Så går vi tur, spiser lidt for meget og hygger, men vi har droslet lidt ned på gaverne. Jeg elsker julen. Jeg synes, det er en dejlig tid, hvor alle mulige gør noget ud af det, siger han.

Søg