Overblik over årets julekalender-udstillinger 2020

Arkivfoto fra DR's Julekalenderudstilling i Den Gamle By i 2014

Vil du gerne se Gyldensgrøds tryllebøger, spilledåsen fra The Julekalender, dukkerne fra Jullerup Færgeby eller tøjet fra Nissebanden i levende live?

Igen i år er der mulighed for at fordybe sig i julekalenderens historie og se et hav af originale kostumer og rekvisitter på museer rundt omkring i landet.

Juleweb.dk giver dig her et overblik.

Arkivfoto fra DR’s julekalenderudstilling på Nørre Vosborg i 2016

1. DR’s julekalendere på Frederiksborg Slot

Kostumerne fra Nissebanden, Jul på Slottet, Pagten, Absalons Hemmelighed og Den Anden Verden samt dukkerne fra Jullerup Færgeby, Vinterbyøster, Kikkebakke Boligby, Magnus Tagmus og Ingrid og Lillebror står udstillet på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Her kan man også se en komplet samling af alle de U-landskalendere, der nogensinde er udgivet, og så er der rekvisitter fra årets nye julekalender på DR 1 ‘Julefeber’.

Udstillingen kan opleves alle dage fra den 28. november til den 3. januar mellem klokken 11 og 15. Besøgende kan få en rundvisning i udstillingen hver søndag.

Arkivfoto fra Pyrus-udstillingen på Bundsbæk Mølle i 2017

2. Pyrus i Randers

På Museum Østjylland i Randers kan man se kostumer og rekvisitter fra de fire julekalendere om Pyrus.

Pyrus’ nissetøj, Gyldengrøds tryllebøger og kæmpe fjerpen, Kandis’ sove-tøffel, Xenobias røde kjole og meget mere kan ses i udstillingen, hvor det også er muligt at spille gamle Pyrus computerspil.

Udstillingen kan opleves alle dage undtagen mandag fra den 14. november til den 3. januar mellem klokken 10 og 16.

Arkivfoto fra The Julekalender-udstillingen på Bundsbæk Mølle i 2015

3. The Julekalender i Ringkøbing

På Ringkøbing Museum kan man se kostumer og rekvisitter fra ‘The Julekalender’.

Udstillingen indeholder blandt andet white øl-tønden, Den Store Bog, Gynters snittebænk, indgangen til nissernes hule og en masse af Oluf og Gertruds møbler.

Udstillingen kan opleves alle dage undtagen søndag fra den 28. november til den 30. december mellem klokken 11 og 16.

Arkivfoto fra Torvet i Nyborg i december 2015

4. Juleønsket i Nyborg

Årets julekalender på TV 2 , ‘Juleønsket’, foregår i Nyborg på Fyn, og i december kan man flere steder i byen se nogle af rekvisitterne fra julekalenderen, der blev optaget i 2015.

På Torvet står Færgegrillen, hvor en stor del af julekalenderen foregår, og på Nyborg Bibliotek er der lavet en udstilling med kostumer og flere rekvisitter.

Udstillingen på biblioteket kan opleves alle dage fra den 1. december til den 23. december i bibliotekets normale åbningstid.

Søg