Oh Land bag musikken til Julefeber

Foto: Morten Darving Schlüter, DR

Titelsangen til årets nye julekalender på DR 1 ‘Julefeber’ er skrevet og bliver sunget af Oh Land.

Julekalenderen er lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater, og en del af handlingen foregår på teatrets balletskole. Oh Land gik selv på balletskolen som barn, og derfor var det oplagt at lade hende skrive julekalenderens titelsang.

Sangen er skrevet i samarbejde med komponisten Jesper Mechlenburg, der også skrev titelsangen til ‘Den Anden Verden’ i 2016.

Bjørn bliver ramt af mystisk julefeber

‘Julefeber’ handler om 13-årige Bjørn, der bor i en lejlighed på Amager med sin far og lillesøster Gro. Børnene mistede deres mor for nogle år siden, og derfor består familien nu kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor de forsøger at holde sig skjult.

På teatret møder Bjørn den jævnaldrende pige Frederikke, eller bare Frede, som går på balletskolen. Hun føler dog ikke rigtig, at hun passer ind på skolen, og kommer derfor til at hænge en del ud med Bjørn.

Der er dog noget helt galt med Bjørn. Når han hører musik, kan han ikke styre sig selv og begynder at danse ukontrolleret. Hvad er der galt med ham? Er det pubertet, eller er der helt andre kræfter på spil?

Julefeber
Foto: Christian Geisnæs, DR

Også sang til U-landskalenderen

Det er ikke første gang, at Oh Land – med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius – skriver julemusik.

Sidste år udgav hun julesangen ‘Wishes’, som hun blandt andet spillede til ‘Alletiders Juleshow’ på TV 2.

I år har Oh Land også skrevet en sang, der knytter sig specifikt til Børnenes U-landskalender. ‘Vilde piger, vilde drenge’ hedder dén, og der er lavet en musikvideo til sangen, som kan findes på YouTube.

Søg