Grethes Jul: Ny adventskalender på TV 2

Foto: Kristian Brasen, TV 2

Peter Frödin er tilbage i rollen som den karismatiske kvinde ‘Grethe’ i en helt ny juleserie i fire afsnit, der kan ses til december på TV 2.

‘Grethes Jul’ er en fortsættelse af tv-serien ‘Grethe’ fra 2016. Mens Grethe i den første serie var flyttet ind som hushjælp hos en fortravlet familie, hvor forældrenes parforhold var ved at gå i opløsning, så har hun nu kastet sig ud i helt nye eventyr.

Grethe med pletfjerner

Grethe er nu ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sin bog ‘Pletter – alt kan fjernes’. Her demonstrerer hun, hvordan man kan slippe af med alle slags pletter – også dem i sindet.

En dag, da Grethe møder en lille pudsig dreng, sker der noget underligt med hende. Pludselig kan hun på magisk vis sætte sig meget bedre ind i andres liv og få dem til at se deres egne problemer i øjnene.

Èn af dem, der trænger til hendes hjælp, er Grethes nye nabo, vejleder og terapeut Karen (Sofie Torp), der har problemer med kærligheden og ofrer sig for sine klienter, især den ensomme Victor (Ulf Pilgaard), der ikke har lyst til at forlade sit eksil på et dyrt kursted.

Vi møder også den plagede Henrik (Sebastian Jessen), der føler sig hjemløs og sat i stå. Men det er svært for Grethe at få tid til næstekærligheden, når afdelingslederen Bibbis (Lotte Andersen) strenge krav skal overholdes og sættes i kommercielt system.

Fortælling om kærlighed

– ’Grethes jul’ er en fortælling om vores behov for kærlighed. Et tema, som især i julen forstørres samtidig med, at vi pakker os ind i engle, juletræer, pynt og gaver og salmer. I ’Grethes jul’ tror vi på den eneste ene, og vi tror på, at vi kan lære at tilgive hinanden, hvis vi har lavet fejl tidligere i vores liv. Og så giver vi også plads til eventyret, for så bliver hverdagen lidt lettere, siger Jarl Friis-Mikkelsen, der er idemand bag serien og har instrueret den.

Manuskriptet til ‘Grethes Jul’ er skrevet af Carsten Rudolf. Den er produceret af Mastiff.

‘Grethes Jul’ kan ses hver mandag i december klokken 20.30 på TV 2 – lige efter familiejulekalenderen ‘Juleønsket’. Første afsnit kan allerede ses på TV 2 Play søndag den 29. november.

Søg