Nissebanden bliver Ramasjangs julekalender 2020

Nissebanden
Foto: Valdemar Vedel, DR

Mens DR 1 i år viser en helt ny julekalender med titlen ‘Julefeber’, så er årets julekalender for de mindste på DR Ramasjang en gammel kending.

Det er nemlig et gensyn med Lunte, Hr. Mortensen, Gemyse, Skipper og Pil i den første julekalender om ‘Nissebanden’ fra 1984.

Det er femte gang, at julekalenderen om Nissebandens jagt efter julemandens gode humør bliver vist på tv. Seneste genudsendelse var i 2015, hvor Tomas Björnsson, der i år står bag Julemærkerne, tegnede U-landskalenderen.

Foto: Valdemar Vedel, DR

Nissebanden på hemmelig mission

Julemanden har mistet sit gode humør, og den hemmelige Nissebande får til at opgave at finde det igen. De ved, at humøret er en blanding af de fire ingredienser: En fryd for øjet, En liflen for øret, En kilderen i næsen og En rislen ned af ryggen.

Nissebanden skal indsamle deres ideer til humørets bestands i poser, som med flaskepost skal transporteres til hovedkvarteret, hvor det vil blive undersøgt nærmere. Men noget er galt, for den unge Pil oplever gang på gang at poserne går i stykker, når hun forsøger at indsamle materiale.

Julekalenderen er skrevet af Flemming Jensen og Hans Dal, der også selv spiller rollerne som Lunte og A38. Den er instrueret af Per Pallesen.

Årets julekalendere på DR

Julefeber – klokken 19.30 på DR 1

Nissebanden – klokken 17.00 på DR Ramasjang

Søg