Nyheder om Julefeber – DR’s julekalender 2020

Julefeber
Foto: Christian Geisnæs, DR

Årets julekalender på DR 1 hedder ‘Julefeber’ og er lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Den handler om 13-årige Bjørn, der bor i en lejlighed på Amager med sin far og lillesøster Gro. Børnene mistede deres mor for nogle år siden, og derfor består familien nu kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor han arbejder i køkkenet. Her forsøger de at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Når han hører julemusik kan han ikke styre sig selv og begynder at danse ukontrolleret. Hvad er der galt med ham? Er det pubertet, eller er der helt andre kræfter på spil?

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Gro forfølger en hemmelig juledrøm

På Det Kongelige Teater møder Bjørn den jævnaldrende pige Frederikke, eller bare Frede, der går på teatrets balletskole. Hun føler dog ikke rigtig, at hun passer ind på skolen, og kommer derfor til at hænge en del ud med Bjørn.

Bjørns lillesøster Gro er familiens lille hjælper. Hun forsøger at ordne alt lige fra familiens skrantende økonomi til at sætte blind dates op med deres intetanende far.

Som december måned skrider frem, og julen for alvor nærmer sig, får Gro dog nok af at hjælpe sin far og Bjørn. Hun beslutter at forfølge sin egen hemmelige juledrøm, og det får skæbnesvangre følger.

Heldigvis træder Bjørn i karakter, og med hjælp fra sin skøre mormor må Bjørn gennem december lære at omfavne den, han er – inderst inde.

Kendte skuespillere

Hovedrollen som Bjørn bliver spillet af Silas Cornelius Van. Frede bliver spillet af Maria Szigethy og Gro bliver spillet af Selma Sol í Dali.

Rollen som Bjørn og Gros far bliver spillet af Joachim Fjelstrup, der blandt andet tidligere har medvirket i ‘Herrens Veje’ og ‘Greyzone’. Derudover er Bodil Jørgensen med i julekalenderen i rollen som Bjørns og Gros meget skøre mormor og Peter Frödin spiller balletmesteren på Det Kongelige Teater.

Rune Schjøtt-Wieth er hovedforfatter på julekalenderen. Den er instrueret af Natasha Arthy, der blandt andet tidligere har instrueret ‘Forbydelsen III’, ‘Lulu & Leon’ og ‘Drengen de kaldte kylling’.

Søg