Nyheder om Julefeber – DR’s julekalender 2020

Foto: DR

Årets julekalender på DR 1 hedder ‘Julefeber’ og er lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Den handler om 13-årige Bjørn, der bor i en lejlighed på Amager med sin far og lillesøster Gro. Børnene mistede deres mor for nogle år siden, og derfor består familien nu kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor de forsøger at holde sig skjult.

På Det Kongelige Teater bliver Bjørn gode venner med den jævnaldrende pige Frederikke, der går på teatrets balletskole.

Gro forfølger en hemmelig juledrøm

Bjørns lillesøster Gro er familiens lille hjælper. Hun forsøger at ordne alt lige fra familiens skrantende økonomi til at sætte blind dates op med deres intetanende far.

Som december måned skrider frem, og julen for alvor nærmer sig, får Gro dog nok af at hjælpe sin far og Bjørn. Hun beslutter at forfølge sin egen hemmelige juledrøm, og det får skæbnesvangre følger. Heldigvis træder Bjørn i karakter, og med hjælp fra sin skøre mormor må Bjørn gennem december lære at omfavne den, han er – inderst inde.

Kendte skuespillere

Rollen som Bjørn og Gros far bliver spillet af Joachim Fjelstrup, der blandt andet tidligere har medvirket i ‘Herrens Veje’ og ‘Greyzone’. Derudover er Bodil Jørgensen med i julekalenderen i rollen som Bjørns mormor.

Rune Schjøtt-Wieth er hovedforfatter på julekalenderen. Den bliver instrueret af Natasha Arthy, der blandt andet tidligere har instrueret ‘Forbydelsen III’, ‘Lulu & Leon’ og ‘Drengen de kaldte kylling’.