Mariah Carey har lavet ny musikvideo til juleklassiker

Mariah Careys legendariske julesang ‘All I Want For Christmas Is You’ kan i år fejre sit 25 års-jubilæum, og i den anledning har sangerinden lavet en ny musikvideo til sangen.

Selvom det er 25 år siden, at julesangen udkom, så er det først i år, at den har nået førstepladsen på den berømte amerikanske hitliste Billboard Hot 100.

Det er kun én gang tidligere lykkedes for en julesang at nå førstepladsen på listen. ‘The Chipmunk Song’ (Christmas Don’t Be Late) med David Seville og ‘De Frække Jordegern’ lå på førstepladsen i fire uger i 1958 og 1959.

Kom ikke på hitlisten i 1994

Forklaringen på, at ‘All I Want For Christmas Is You’ ikke tidligere har nået toppen af Billboard-listen er ikke, at sangen først er blevet populær nu.

Ifølge The Guardian blev sangen udgivet som en del af en EP i 1994 – og ikke som en single – og derfor kunne den ikke komme på Billboard-listen. Sangen blev først udgivet som single i år 2000, hvorefter den flere gange har været at finde på Top 100-listen ved juletid.

Sangen fik især et boost i popularitet, da den i 2003 var med i filmen ‘Love Actually’, og i 2011, da Mariah Carey genindspillede sangen som en duet med Justin Bieber.

Tæt på at slå The Beatles

Det er 19. gang, at Mariah Carey rammer førstepladsen på ‘Billboard Hot 100’, og dermed er hun tæt på at nå rekorden som dén artist, der har prøvet at have flest førstepladser på listen nogensinde.

Det er dog stadig The Beatles, der har dén rekord. Gruppen har i alt haft 20 sange til at ligge nummer 1 på listen i tidens løb. Til sammenligning har Michael Jackson ‘kun’ haft 13 førstepladser.

Her kan du se den nye musikvideo

Søg