Historien bag Tinka og Kongespillet: Hunger Games i Nissernes Rige

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Allerede i sommeren 2017, inden den første julekalender om Tinka overhovedet var lavet færdig og sendt i tv, gik arbejdet i gang med at lave en 2’er.

Sille Sterll, der tidligere havde været line-producer på ‘Tinkas Juleeventyr’ og ‘Juleønsket’, samlede et hold bestående af tre erfarne julekalender-forfattere, der gik i gang med at udvikle en ny historie.

– Fra starten af havde jeg en tanke, der hed: ‘Hunger Games i Nissernes Rige’. Det var det, jeg gerne ville, og den ide bed de andre på. Så satte vi os sammen i tre dage og udarbejdede en grundhistorie, som jeg så arbejdede videre på efterfølgende og præsenterede for TV 2 i starten af december, fortæller Sille Sterll til Juleweb.dk

De tre forfattere var Flemming Klem, Ina Bruhn og Stefan Jaworski, der også skrev ‘Jul i Valhal’ sammen i 2005. Flemming Klem var desuden hovedforfatter på ‘Tinkas Juleeventyr’, mens Ina Bruhn var hovedforfatter på ‘Juleønsket’ i 2015.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Skal samle hele familien

En af udfordringerne ved at lave den nye julekalender var, at skuespillerne bag Tinka og Lasse er blevet henholdsvis 16 og 17 år og derfor ikke længere er børn.

– Nu er de jo unge voksne og deraf også med unge voksne konflikter og problematikker i deres liv. Så vi er jo selvfølgelig en lille smule ældre i dele af vores fortælling. Det viser sig jo ikke kun i Tinka og Lasse, men i høj grad også i det univers, der omgiver dem, fortæller Sille Sterll og fortsætter:

– Universet er blev større. Vi udvider Nissernes Rige. Vi ser nye steder, vi ikke har været før. Det er også blevet en lille smule mørkere. Der er nogle kræfter på spil, som er mørke, og som ikke vil os det godt. Så på den måde har hele universet taget en voksen drejning.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Holdet bag julekalenderen måtte derfor gøre sig ekstra umage for ikke at glemme de yngste seere, når de skrev julekalenderens manuskript.

– Vi vil ikke glemme de mindste. Det er vigtigt, at vi har dem med. Vi ønsker jo en julekalender for hele familien. Men farmor Maja har også fået sin egen historie denne her gang, fordi vi også synes, at der skal være en ordentlig historie til det ældre publikum. Så vi har faktisk alle generationerne med, siger Sille Sterll og fortsætter:

– Lillesøsteren Astrid har fået en lidt større rolle i den her julekalender, end hun havde sidste gang. Hun har sit eget plot kørende på sidelinjen, og så introducerer vi to ‘comic relief’-karakterer – de to vagter Sten og Urt – der bor ude ved Ensomhedens Tårn og vogter over Fileas. De har deres eget komediespor, som er meget sådan noget ‘falde på halen’-komik, som vi jo kan mærke, at de små børn responderer på.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Genbrug af gammel titelmelodi

Folkene bag ‘Tinka og Kongespillet’ har taget den utraditionelle beslutning, at genbruge titelsangen fra ‘Tinkas Juleeventyr’ i introen til den nye julekalender. I stedet er der skrevet en ny sang til brug under rulleteksterne.

– Der skete det helt vidunderlige sidste år, hvor Tinka jo ikke var på tv-fladen, der blev Burhans og Fridas sang et kæmpe julehit, også selvom der ikke var en tv-serie til at bakke den op. Den blev faktisk én af de tre mest spillede moderne julesange i radioen og på Spotify, siger Sille Sterll – og fortsætter:

– Vi har faktisk hele tiden tænkt, at den var så vigtig for identifikationen, at vi gerne ville holde fast i den. Tekstmæssigt indeholder den også noget, der sagtens kan fungere med den nye fortælling. Vi har så gjort det, at der er blevet lavet en ny musikvideo til den, og så har vi, for at byde ind med noget nyt musik, bedt Hjalmer om at lave en dejlig ny ‘end credit’-melodi.

Søg