Christian Tafdrup: Jeg elsker at spille skurk

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Ingen julekalender uden en ond skurk. Christian Tafdrup spiller Fileas i ‘Tinka og Kongespillet’, der fra sin fængselscelle i Ensomhedens Tårn forsøger at blive nissernes konge.

– Jeg elsker at spille skurk. Det tror jeg, at de fleste skuespillere gør. Jeg har været så heldig i de seneste ti år at blive castet rigtig meget som skurk – ikke at jeg forstår hvorfor – men jeg har åbenbart en tilgang til at kunne gå ind i det der ondskabsfulde sind, fortæller Christian Tafdrup til Juleweb.dk – og fortsætter:

– Skurke er altid sjove at spille, fordi de VIL jo noget. Fileas vil gerne være konge. Det vil han ligeså meget som Tinka, men han har bare ikke nogen grænser. Han vil tage alle midler i brug for at opnå tronen.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Udfordring at spille fange

Christian Tafdrup var også med i den første julekalender om Tinka, men denne gang har rollen som Fileas været meget anderledes og mere udfordrende.

– Det har været en lidt anden oplevelse at lave den her julekalender, fordi den her gang er Fileas spærret inde. Hans scener er i en fangekælder det meste af tiden, så jeg synes, at det var en udfordring at sige, at Fileas er ét sted i hele julekalenderen – hvordan gør vi det? De fleste af scenerne er jo gennem et gitter, fortæller Christian Tafdrup.

Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Vi er blevet rigtig gode til at lave julekalendere

Christian Tafdrup har spillet med i fire julekalendere. Udover de to Tinka-julekalendere havde han også en rolle i ‘Juleønsket’ og ‘Den Anden Verden’. Hans egen favorit-julekalendere stammer dog fra 80’erne.

– Det er jo ‘Jul på slottet’ og ‘Nissebanden’, og det siger jeg jo fordi, at det er dem, som jeg er vokset op med. Julekalender er jo forbundet med nostalgi, og minder mig om barndommen. Jeg tænker, at hvis jeg så dem i dag, kunne det godt være at jeg ikke synes, de var specielt gode. Derfor lader jeg være, for jeg kan huske hvor meget de betød for mig, siger Christian Tafdrup.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Han kan dog også rigtig godt lide de julekalendere, der bliver lavet i dag.

– Sådan rent kvalitetsmæssigt synes jeg, at vi er blevet bedre og bedre til at lave julekalendere – de er også blevet dyrere og dyrere. Jeg synes, der har været nogle sindsygt gode julekalendere både på TV 2 og DR i de seneste mange, mange år, som både tør fortælle en historie og have noget alvor med, men samtidig har nogle af de her helt traditionelle julekalender-kneb, siger han og fortsætter:

– Jeg synes faktisk, at ‘Tinkas Juleeventyr og ‘Tinka og Kongespillet’ er nogle rigtig gode julekalendere. Jeg er virkelig revet med og er virkelig rørt. Den tør fortælle de store følelser samtidig med at det ER en julekalender, der ER nisser, der ER noget der skal nåes inden juleaften. Jeg synes, det er godt, at træde ind i sådan et stort eventyr en gang om året.

Se hele interviewet med Christian Tafdrup på YouTube

Søg