Gallapremiere på Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Hvem skal sidde på tronen i Nissernes Rige? Det er det helt store spørgsmål i årets julekalender på TV 2 ‘Tinka og Kongespillet’.

Lørdag kulminerede mere end et års arbejde for holdet bag den nye julekalender, da de tre første afsnit af ‘Tinka og Kongespillet’ for første gang blev vist for et publikum i Imperial i København.

– Det har været rigtig dejligt at spille Tinka igen. Det er jo et stykke tid siden, at vi lavede ‘Tinkas Juleeventyr’, så det har været rigtig dejligt at være tilbage med hele holdet og alle skuespillerne, fortæller Josephine Højbjerg:

– Tinka er blevet ældre, og så er hun blevet mere modig. Jeg synes altid, at hun har været modig, men hun er blevet tvunget til at være mere modig på grund af alt det med hendes far og hele kongespillet. Så er man nødt til at være lidt – ikke hård – men man er nødt til at kunne klare lidt.

Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Tinka skal være kronprinsesse

‘Tinka og Kongespillet’ begynder den 1. december, hvor Tinka er ved at gøre sig klar til forlade sit trygge barndomshjem hos Nille og flytte op på slottet til sin far Kong Storm. Han vil udnævne hende til kronprinsesse i Nissernes Rige.

Men Kong Storm vender ikke hjem fra sin rejse rundt i riget, og da han ikke har nået at gøre Tinka til tronarving, siger den gamle nisselov, at der skal findes en ny regent via et ‘kongespil’.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

En udvalgt kriger fra hver af de fire regioner i nisseriget skal kæmpe mod hinanden i tre prøver om retten til tronen. Tinkas eneste chance for at blive dronning er selv at blive deltager i kongespillet.

De fire kongsemner er:

– Tinka (De sydlige øer)
– Falke (Nordlandet)
– Birk (Dyreskoven)
– Grot (Minedalen)

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Fileas lurer i tårnet

Stærke kræfter forsøger dog at forindre Tinka i at vinde. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige deltagere i kongespillet at splitte Nissernes Rige, hvis de vinder.

I Ensomhedens Tårn sidder den onde Fileas også og planlægger, hvordan han, sammen med sin trofaste hærchef Ingi, kan bruge kongespillet til at så splid mellem nisserne, vende dem mod hinanden og selv overtage tronen.

– Jeg elsker at spille skurk. Det tror jeg, at de fleste skuespillere gør. Skurke er altid sjove at spille, fordi de VIL noget. Fileas vil gerne være konge. Det vil han ligeså meget som Tinka, men han har bare ikke nogen grænser. Han vil tage alle midler i brug for at opnå tronen, siger skuespiller Christian Tafdrup til Juleweb.dk

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Nye karakterer

Udover et gensyn med Lasse, Nille, Mikkel, Fileas, Ingi, Astrid, Bjergi, Skir og farmor Maja byder ‘Tinka og Kongespillet’ også på en række nye karakterer.

Falke fra Nordlandet bliver spillet af Viilbjørk Malling Agger, der er datter af skuespillerne Søren Malling og Petrine Agger.

– Falke er en meget stærk og modig pige. Hun er meget diciplineret. Hendes far har opdraget hende til ét formål, og det er at hun skal vinde kongespillet. Jeg kan helt klart genkende noget af mig selv i hende. Jeg er selv enormt stædig og meget målrettet, siger Viilbjørn Malling Agger til Juleweb.dk

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Den syngeglade nisse Birk fra Dyreskoven bliver spillet af Jakob Femerling, mens Esben Dalgaard spiller den stærke, men ikke altid så kvikke nisse Grot fra Minedalen.

– Grot er en meget godmodig og viljestærk fyr, der vil gå hele vejen for at opnå det, han gerne vil. Jeg er også selv en type, der vil gå hele vejen for at opnå et mål, så dér kan jeg se noget af mig selv i ham. Jeg bilder mig dog ind, at jeg selv er lidt mere reflekteret end Grot, og bedre til at se, at der er en verden omkring mig, fortæller Esben Dalgaard til Juleweb.dk

Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Tinka og Kongespillet Gallapremiere
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Erfarne julekalender-forfattere

’Tinka og Kongespillet’ er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem, der også skrev ‘Jul i Valhal’ sammen i 2005. Ina Bruhn var desuden hovedforfatter på ‘Juleønsket’, mens Flemming Klem var hovedforfatter på ‘Tinkas Juleeventyr’.

Christian Grønvall har været instruktør, mens Sille Sterl har været producer. Julekalenderen er produceret af Cosmo Film i samarbejde med FilmFyn.

TRAILER TIL TINKA OG KONGESPILLET

Søg