Her er alle DR’s julekalendere 2019

Foto: Mike Kollöffel, DR

Årets familiejulekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Julestjerner’ fra 2012.

Derudover viser DR Ramasjang og DR Ultra hver en svensk julekalender, og der kommer en ny jule-serie i ni afsnit om ‘Klassen’.

Her er overblikket over alle DR’s julekalendere i 2019.

Sus flytter til Brorfelde

‘Julestjerner’ er skrevet af makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen, der tidligere har stået bag populære film og tv-serier som ‘Hannibal og Jerry’, ‘Flyvende Farmor’ og ‘Tonny Toupé-Show’

13-årige Sus må modvilligt sige farvel til livet i storbyen, da hendes forældre arver et gammelt julestjerne-gartneri i den lille by Brorfelde og flytter dertil.

Foto: Mike Kollöffel, DR

I Brorfelde bliver hun dog hurtigt gode venner med drengen Bob, der ved alt om stjernehimlen. Han elsker at snige sig op i byens nedlagte obervatorium for at kigge i det store teleskop ‘Smith’.

En kæmpestjerne på himlen

Pludselig en dag får Sus og Bob øje på en ny kæmpestjerne i teleskopet, der langsomt nærmer sig Jorden. Tre videnskabsfolk har også bemærket det usædvanlige himmelfænomen, og de flytter ind i observatoriet for at følge det på nærmeste hold.

Men måske er videnskabsfolkene slet ikke rigtige videnskabsfolk, og måske havde de en finger med i spillet, da Bobs mor på mystisk vis forsvandt en juleaften for syv år siden ved observatoriet.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Kendte skuespillere

Hovedrollerne som Sus og Bob bliver spillet af Martine Hjejle og Igor Svideniouk. Derudover medvirker blandt andre Szhirley, Rasmus Bjerg, Troels Lyby, Vigga Bro, Daimi og Caroline Henderson i julekalenderen.

Birthe Neumann, der spiller den kyniske grus-grevinde Vera, vandt i 2013 en Robert-pris for sin rolle i ‘Julestjerner’.

Titelmelodien ‘Stjernestøv’ bliver sunget af Annika Aakjær, Chapper og Jimmy Jørgensen, der også spiller rollerne som de tre videnskabsfolk Petersen, Pallesen og Piil.

Foto: SVT

Svenske julekalendere på Ramasjang og Ultra

På både DR Ramasjang og DR Ultra er der i år svenske julekalendere på programmet.

DR Ramasjang viser julekalenderen ‘Storm på Stillevænget’, der var sidste års julekalender på den svenske tv-station SVT, mens DR Ultra viser ‘Jagten på Tidskrystallen’, der var SVT’s julekalender i 2017.

Derudover sender DR Ultra ni nye juleepisoder af fiktionsserien ‘Klassen’ hver tirsdag til torsdag op til jul.

Foto: SVT

Familien Storm og den store julekonkurrence

‘Storm på Stillevænget’ handler om familien Storm, der har fået nok af livet i storbyen og derfor er flyttet til et hus på Stillevænget i den lille by Jernkrogen.

For at lære byen og deres nye naboer bedre at kende, beslutter de sig for at melde sig til den store årlige julekonkurrence. Hvis de vil vinde konkurrencen, må de dog få de meget forskellige beboere på Stillevænget til at arbejde sammen – og det er noget af en udfordring.

Byens fine dame, Lussan Silfverhielm, har vundet konkurrencen de seneste ti år, og hun går benhårdt efter endnu en sejr. Det er dog ikke altid, at hendes metoder er lige fine.

Hvis nogen har set meget Melodi Grand Prix, genkender de måske kvinden, der spiller Lussan Silfverhielm. Det er Lena Philipsson, der vandt det svenske Melodi Grand Prix i 2004 og fik en femteplads ved ‘Eurovision Song Contest’.

Foto: SVT

Tre børn rejser til universets centrum

‘Jagten på Tidskrystallen’ er et science fiction-eventyr, der tager afsæt i bogtrilogien ‘Spejlendes Hemmelighed’ af forfatteren Erika Wallin.

Julekalenderen handler om tre børn, der må rejse til universets centrum for at forhindre onde kræfter i at stoppe tiden, hvilket vil medføre, at det aldrig bliver jul igen.

Foto: SVT

Tiden er ved at gå i stå

Asrin, Lima og Max er blevet udvalgt til at begynde som studerende på Fremtidsakademiet, der er en skole for børn med særlige egenskaber. Her møder de professor Styregaard.

Professor Styregaard fortæller børnene, at tiden er ved at gå i stå, og at de sammen må forsøge at redde verden. I skolens kælder er der en portal, der kan bringe dem til universets centrum.

Sammen med professor Styregaard går de tre børn gennem portalen for at finde frem til den tidskrystal, der kan redde tiden fra at gå i stå. På deres rejse kommer de blandt andet til at besøge fremmede planeter, møde onde skurke og sjove robotter.

Julekalendere på DR

Julestjerner – kl. 19.30 på DR 1

Storm på Stillevænget – kl. 7.15 og 17.00 på DR Ramasjang

Jagten på Tidskrystallen – kl. 6.45, 17.15 og 19.55 på DR Ultra

Juleserie med Klassen – tirsdag, onsdag og torsdag kl. 17.50 på DR Ultra

Søg