Pagten bliver til en teaterforestilling

Foto: Aarhus Teater

Ti år efter premieren på tv bliver DR’s julekalender ‘Pagten’ nu til en teaterforestilling.

Aarhus Teater vil fra den 14. november og frem til jul give historien om drengen Malte, nissepigen Lyda og isheksen Iselin nyt liv på de skrå brædder.

Pagten mellem et menneske og en nisse

‘Pagten’ handler om drengen Malte, der bliver mobbet af de andre elever i hans klasse, fordi han blandt andet tror på nisser.

En dag møder han nissepigen Lyda, der har brug for hans hjælp til at bekæmpe den onde isheks Iselin. Iselin har allerede frosset Lydas mor ned og er nu på jagt efter de andre nisser.

Det eneste, der kan besejre Iselin er en magisk pagt, der blev indgået mellem et menneske og en nisse for over hundrede år siden. Men for at finde ‘Pagten’ igen må Malte og Lyda først bestå tre magiske prøver.

Pagten
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Nye skuespillere

Rollen som Malte vil på Aarhus Teater blive spillet af Frederik Mansø, der nyuddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

Manuskriptet til tv-udgaven af ‘Pagten’ blev skrevet af Maya Ilsøe, der også stod bag ‘Absalons Hemmelighed’ og ‘Arvingerne’.

Line Paulsen og Hanne Lund Joensen har fået til opgave at lave tv-manuskriptet om til et teatersstykke.

Mange julekalendere et blevet til teater

Det er ikke første gang, at en julekalender bliver til en teaterforestilling. Tidligere har også ‘Jul På Slottet’, ‘Jesus og Josefine’, ‘Jul i Gammelby’, ‘Krummernes Jul’ og ‘Nissebanden i Grønland’ været en tur på de skrå brædder.

Faktisk har Poul og Nulles julekalender fra 1980, ‘Jul og Grønne Skove’, også være opført som teater. Det var i 2007 på takkeloftet i Operaen.

Søg